Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Történelem-angol szakos tanár?

Történelem-angol szakos tanár?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy történelem-angol szakos középiskolai tanár jó eséllyel el tudna helyezkedni Pesten? És mennyi lenne a kezdő fizetése?

2016. júl. 26. 23:30
 1/8 anonim ***** válasza:
13%

Ezen még az egyetemi jelentkezés előtt kellett volna gondolkodni, nem?

Egyébként alapból tanárként nem könnyű ma elhelyezkedni, de törivel és angollal főleg nem. Mintha olvastam volna egy olyan cikket régebben, hogy a tanárok közül legtöbb munkanélküli töri tanárokból van, vagy valami ilyesmi. Az angol meg olyasmi, amit szerintem ma már felesleges egyetemen tanulni, mert nem tudsz utána semmit se kezdeni vele, mivel alap ma már angolul tudni.

2016. júl. 26. 23:38
 2/8 A kérdező kommentje:

Lehet nem most megyek még egyetemre, nem?

De köszi a választ.

2016. júl. 27. 12:34
 3/8 anonim ***** válasza:
55%

Az első akkora baromságot beszél részben, hogy hihetetlen, ha meg szabad ezt jegyeznem. Az angol annak ellenére, hogy nélkülözhetetlen nyelv ma (a némettel együtt), nem beszélik túl sokan. Még mindig nem, ami elég szomorú... Én a városom legjobb gimnáziumába jártam, országosan is neve van, ehhez képest az osztályból nem sok ember mondhatja el magáról, hogy beszél bármilyen idegennyelven használható szinten. Biztos azért vannak diplomamentő kurzusok, és stagnálnak hallgatók egy lépéssel az oklevél szerzés előtt, mert itt aztán mindenki beszél angolul. Ha ez így lenne, akkor nem hallaná/olvasná az ember ezt mindenhol.

A történelemben meg valóban van valami. Ráadásul szerintem a töri-angol szakpárt választják legtöbben a fiatalok. Nyelvvel nagyobb lehetőségeid lennének, mivel nyelviskolákban is lehet tanítani, de én mindig azt mondtam, aki valóban jó abban, amit csinál és tesz azért, hogy elérje, amit akar el is fogja.

Én a helyedben két nyelvszakkal próbálkoznék, azzal nem csak itthon, de külföldön is sokra mész. (Ha esetleg nem 2 idegennyelvet tanulsz, lehet a 0ról is indulni bizonyos nyelvekből, mint az orosz pl.)

A fizetést nehéz kiszámítani, mert most elég nagy gáz van az oktatásban, az egyetem 6 év, szóval reméljük mire te odajutsz valamivel jobb lesz a helyzet. Jelenleg az életpályamodellnek köszönhetően "gyakorlótanár'-ként kezdi a pályafutását egy frissen diplomázott hallgató, a bruttó bére kb. 189000 Ft, ebből -amennyiben csak egymagát tartja fent- 125000 Ft-ot kap kézhez. A tanított évek számával párhuzamosan növekszik a fizetés is, amennyiben végig szenveded a portfólió írást és minősítést. (Én reménykedem, hogy utóbbi kettőt eltörlik örökre és minél hamarabb)

2016. júl. 27. 16:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Még azt szeretném megkérdezni, hogy német érettségi nélkül felvesznek némettanár szakra, vagy az esélytelen?:D

(Nyilván nem úgy szeretnék odamenni, hogy nem beszélek németül, de előre láthatólag nem fogok érettségizni németből. Esetleg más igazolást - mondjuk középfokú nyelvvizsgát - elfogadnak?)

2016. júl. 27. 16:58
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
A követelmény angol és német érettségi (min. az egyik emelten) és mindkettőből kötelezően B2-es nyelvvizsga (amit a 60%+-os emelt érettségi is megad). Ha csinálsz németből egy jó középfokú nyelvvizsgát, a közép érettségi már semmiség ;) (tapasztalat)
2016. júl. 27. 23:35
 6/8 anonim ***** válasza:
44%
minimálbér a kezdő fizetés
2016. júl. 28. 00:31
 7/8 anonim ***** válasza:
De ha tanárként nem lehet seholse elhelyezkedni akkor mit érdemes tanulni amivel el lehet?
2022. jún. 29. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy most mindenki tanár akar lenni igy sajnos esélytelen az egész. Tudtok valami jo egyetemet?
2022. jún. 29. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!