Egyetem, diplomához nyelvvizsga?
"Idegen nyelvi követelmények: Az alapfokozat megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges."
Picit ellentetésnek vélem ezt a leírást. Ugye ott van, hogy B2, utána pedig, hogy C1 ami felsőfok.
Most akkor melyik kell?
Alapból mindenhova, C1-et írnak amit olvastam.
Csak felvin láttam ezt a leírást.
Vagy ez valami mindenhova bemásolt, általános szöveg?
A szöveg lényege, hogy legalább(!) középfokú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű igazolás (pl emelt érettségi) szükséges a diplomához.
Alapból pedig mindenhová C típusú(!!) középfokú nyelvvizsgát kérnek, ahol a C nem a felsőfokot jelenti, hanem azt, hogy komplex(írásbeli+szóbeli).
Nem ellentétes, ezt jelenti:
Vannak általános nyelvvizsgák és szaknyelvi nyelvvizsgák, amik az adott szak szakszavait tartalmazzák, tehát pl gazdasági szaknyelv, stb.
Ez alapján a te szakodon követelmény a nyelvvizsga, de kiválaszthatod, hogy középfokú (B2) szaknyelvi nyelvvizsgát teszel, VAGY felsőfokú (C1) "általános" nyelvvizsgát.
#4 A mondatok értelmezése ahogy kiderült előtudáshoz kötöttek. Így nem tudom miért okoz benned lelki válságot a kérdezés.
Amúgy meg kéne tanuld, hogy kérdezni, soha nem szégyen. Butának maradni annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!