Van itt valaki aki germanisztika szakos és segítene?
Idén szeretnék menni egyetemre, de még pár dolog nem tiszta :/
Heti hány óraszám van ezen a szakon? Olvastam, hogy a második "fázisban" fel lehet venni anglisztikát a germanisztika mellé. Ez igaz? Minor szakot tényleg csak nyelvvizsgával lehet felvenni? Milyen minor szakot érdemes választani német mellé? Első évben még tényleg mindent magyarul tanulunk?
Hát, egyelőre ennyi kérdésem van, előre is köszönöm a válaszotokat! :)
Szia, bár nem germanisztikás vagyok, hanem romaniaztikás egy két kérdésre én is tudok válaszolni.
Óraszámot ha rámész az elte btk oldalára és ot a tantervre ( nem tudom melyik egyetemre akarsz menni, itt biztos fent van a tanterv másnál nem tudom).ott megnézed melyik tárgyakat írja első félévre és kb annyi órád lesz.
Minor szakok felvétele változó, Mindennek külön követelménye van. Van amihez kell szontfelmérőt tenni az elején, van amiről fél évkor buknak ki az emberek. (pl portugál). Ha tanárira mész akkor viszont alapból két szakkal kezdesz. Minornak viszont nem csak nyelvet lehet felvenni.Vagy ha nem minort akarsz specializációt is lehet.
2 tárgy van Magyarul filozófia és retorika, azonkívül rögtön csak a célnyelven vannak az órák és persze az adott nyelven kell vizsgázni is. A neptunban sok tárgyat magyarnak ír, de azt nem kell figyelembe venni.
Az első vagyok, az a különbség, hogy specializációnál a germanisztikán tanulsz még plusz dolgokat, minornál pedig egy teljesen más szakirány óráit veszed fel. Itt minden szaknál meg van a bemeneti követelmény.
Viszont ezekből sokkal kevesebb óra van mivel, csak 50 kreditet ér , a főszak pedig 120-at. Ezen kívül fel kell venni 10 szabad kreditet, ami bármi lehet az egyetemről amihez nem kell előfeltétel.
Viszont ahogy nézem, németnél 2 féle van , van egy német nemzetiségi szak is , de azt nem tudom mi a különbség.
[link] itt van a honlap amit mondtam .
Szia! Én germanisztikás vagyok és teljesen jól mondja az első. :)
Német mellé sokan választják egyébként az angolt minornak, főleg, ha tolmács-fordító a végső cél (bár sokan egy "kisebb" nyelvet választanak e célból).
A német és a nemzetiségi német között nagyjából annyi a különbség, hogy utóbbin a magyarországi németek történetéről, kultúrájáról is tanulsz.
Magyarul pedig valóban csak egy-egy tárgy van félévente maximum, de ahogy az első is mondta, az ELTE BTK honlapján ezt mind meg tudod nézni - a választható minorok listáját is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!