Érdemes ezekkel a nyelvekkel tolmácsnak/fordítónak tanulni?
Munkanélküli vagyok és ahogy elnézegetem az álláshirdetéseket azt látom, hogy már nincs is olyan nyelv, amire ne lenne valahol szükség.
Sokszor látom, hogy tényleg sok helyen keresik a portugált, a svédet, norvégot és franciát de az oroszt, a szlovákot, a románt, a szerbet, arabot is gyakran látom a követelmények mellett.
A német és angol az alap de ezek mellé még gyakran jön a többi.
Nyelvet tanulni, mindig megéri.
Szia!
A portugálhoz nem értek, de svédül tanultam, és angol-német párosítás után egyáltalán nem nehéz - ugyanaz a nyelvcsalád. Sok szó van benne, ami vagy angolból vagy németből ismerős lehet.
Ráadásul szerintem nagyon vidám hangulatú nyelv. :)
Szóval bátran ajánlom.
Szia, Kérdező!
Én francia-kéttannyelvű gimnáziumba járok, nagyrészt minden tantárgyat idegen nyelven tanulok- emelett pedig folyékonyan beszélek portugálul, a luzitán (európai) dialektust sajátítottam el- jó tanács, ha ezt a csodaszép nyelvet szeretnéd megtanulni, MINDENKÉPP a sztenderd európai, ne a brazil változatot tanuld meg, mert ezután igen könnyű lesz majd elsajátítani a brazil dialektust, míg fordítva ez sokszor nehézségekkel jár. Sok a nyelvtani különbség, nyelvvizsgán az európai portugált kérik majd, és ennek igencsak más hangzása van, mint a brazilnak- természetesen kölcsönösen érthető a két nyelvjárás. Jobb munkahelyeken mindenképp az irodalmi, lisszaboni portugált kérik majd, és azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy a nagy brazil vállalatoknál remek munkalehetőségek vannak (irodai munkára összpontosítok, diplomával, dolgozóként) és ezek a cégek szívesen alkalmaznak 'gringo'-kat, hiszen azt tartják, az európaiak pontosabbak és korrektebbek a munkánan, mint sok helyi:)
Sok sikert- a svédben is remek lehetőségek vannak, hajrá-hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!