Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyelvekkel hol lehet elhelyezk...

Nyelvekkel hol lehet elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok. Nem tudom mi legyek ha nagy leszek... Sose tudtam és nem vagyok egyedül. A világon nagyon nagyon sok ember van ugyanabban a helyzetben van mint én. Sokaknak pusztán nem adódik meg hogy kiskoruktól fogva tudják hogy ők például orvosok szeretnének lenni. Magyarul keressük helyünket a világban. Az egyedüli ami érdekel azok a nyelvek. Milyen munkahelyek vannak ahová el lehet helyezkedni nyelvtudással. Nem nyelvből diplomázásra gondoltam. Nem érdekel ha éhbéres munka - mit csináljak ha ez érdekel.
2011. júl. 13. 20:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Szálloda, idegenforgalom. Akár külföldön is próbálkozhatnál.
2011. júl. 13. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Én pl asszisztens vagyok egy cégnél, csak a nyelvtudásom miatt vettek fel, diplomámat sosem kérték :D

Fordítok, tolmácsolok, meg minden egyebet :D én szeretem

2011. júl. 13. 20:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Idegenvezető például, nyelvtanár iskolákban, cégeknél kommunikációs PR körök betöltése, tolmács, ...ezek jutnak eszembe, valamelyikhez diploma kell, de van amihez csak sima nyelvvizsga. De neten még kutakdhatsz , sok munka van amihez nyelvtudás kell. Konkrétan attól is függ mi érdekel, van e pénzed elvégezni, és hogy van e a szakmádnak jövője. Ma már ugye alap h kell nyelvet tudni, de aki többet tud több lehetősége van . Egyik ismerősöm kiment Németbe és a ranglétra aljáról a főnöki posztig jutott úgy hogy 4-5 nyelven tudott, étteremvezető lett. Persze ez sokmindentől függ mint mondtam, pénz, támogatás, iskolázottság, ismerettségi kör. Legjobbakat kívánom!
2011. júl. 13. 20:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyébként fiú vagyok. Diplomám nem hiszem, hogy lesz és ugye klényegében egyedül a nyelvek érdekelnek. Aért kérdeztem, hogy lehetek e még pénzkereső az életben vagy csak csöveskukorica :-)
2011. júl. 13. 20:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak ha jól kommunikálsz majd több nyelven is lehet belőled értelmes ,tanult pénzkereső ember, csöves már semmikép;)
2011. júl. 13. 20:43
 6/9 anonim ***** válasza:
attól is függ, hogy milyen nyelvekről van szó? elmondod? :)
2011. júl. 14. 14:52
 7/9 A kérdező kommentje:

jelenleg angolt tanulok, de még majd ha angollal végeztem (körülbelül várhatóan jövő év eleje), akkor szerintem spanyolt. valahogy vonz a spanyol nyelv :'-D

általánosban és középiskolában németet tanultam, de középiskolában valahogy elkezdett elmenni tőlle a kedvem :-S

jelenleg ez így látatlanban a terv. nem sok de valahol el kell kezdeni.

2011. júl. 15. 11:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Dejó, én is ezt a két nyelvet preferálom pont, angolból állítólag jó vagyok, a spanyolt pedig most kezdtem. Nekem is baromi szimpatikus nyelv. Egyébként a spanyolt európában szerintem ritkábban kérik, hacsak nem valami amcsikkal üzletelő cég. Szerintem minden ami amerikával kapcsolatos oda jól jöhet a spanyol, ha esetleg egyenesen oda tartasz, akkor meg főleg! Megéri megtanulni viszont nincs értelme vele Magyarországon maradni, szvsz.
2011. júl. 17. 07:34
 9/9 A kérdező kommentje:

Kár a spanyolért azért :-S Sajnos így látatlanban jobban tetszik, mint a 9 évig tanult német.

Francia nálam kizárva, legfeljebb olasz jöhetne szóba, de még így is a spanyolt erőltetném. :-/

2011. júl. 18. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!