Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy megy akkor az idézés egy...

Hogy megy akkor az idézés egy beadandóban?

Figyelt kérdés

Egyetemre kell esszét írni egy műről és nem akarok plagizálni. Ha mondjuk egy gondolatát szó szerint írom bele a szövegembe valakinek, azt zárójelbe kell tenni, vagy elég majd a végén, a hivatkozásoknál feltüntetni? És ha nem szó szerint írom le, amit mondott?

Tudnátok segíteni, hogy megy ez?

2010. ápr. 13. 19:10
 1/4 anonim ***** válasza:

2 féleképpen teheted,

vagy beleszövöd az esszédbe, h Kis József xy művében így írja.....

vagy az esszéd után csinálsz egy irodalomjegyzéket, ahol feltünteted a szerzőt, művét, a mű megjelenési évét, oldalszámot(ahonnan idézel) és az ISBN számot.

Ha netes hivatkozást akarsz, akkor a pontos URL-t és a percre pontosan azt az időpontot, amikor elérhető volt az adott oldal(ha későbbiekben törölnék)

Én a másodikat javaslom, mert könnyebb utána hivatkozni, mint beleszőni minden hülyeséget.

Ha nem szó szerint idézel akkor elvileg nem kell.

2010. ápr. 16. 12:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon hasznos volt!

Igen a beleszövés tényleg macerásabb, egyszerűbb utána feltüntetni az irodalomjegyzéket!

ISBN szám mindenképpen kell?

2010. ápr. 16. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:

megint én, szerintem ha megvan a szerző, a műve és h pontosan melyik oldalrol ollozod a szövegét az is elég.

egy esszébe nem fognak belekötni,ha nem olyan penge az irodalomjegyzék, csak legyen valami.

Ja és elvileg úgy kell, h abc sorrendbe teszed a szerzők vezetéknevei alapján.

ha igy megvan akkor okés lesz a dolog:)

ui:(én mindig kamu irodalomjegyzéket gyárok, mert mire kész van az esszém, nem tudom, h mit honnan loptam)

2010. ápr. 17. 00:11
 4/4 A kérdező kommentje:

:D

Köszi megint!

2010. ápr. 18. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!