Hogy megy akkor az idézés egy beadandóban?
Egyetemre kell esszét írni egy műről és nem akarok plagizálni. Ha mondjuk egy gondolatát szó szerint írom bele a szövegembe valakinek, azt zárójelbe kell tenni, vagy elég majd a végén, a hivatkozásoknál feltüntetni? És ha nem szó szerint írom le, amit mondott?
Tudnátok segíteni, hogy megy ez?
2 féleképpen teheted,
vagy beleszövöd az esszédbe, h Kis József xy művében így írja.....
vagy az esszéd után csinálsz egy irodalomjegyzéket, ahol feltünteted a szerzőt, művét, a mű megjelenési évét, oldalszámot(ahonnan idézel) és az ISBN számot.
Ha netes hivatkozást akarsz, akkor a pontos URL-t és a percre pontosan azt az időpontot, amikor elérhető volt az adott oldal(ha későbbiekben törölnék)
Én a másodikat javaslom, mert könnyebb utána hivatkozni, mint beleszőni minden hülyeséget.
Ha nem szó szerint idézel akkor elvileg nem kell.
Köszönöm, nagyon hasznos volt!
Igen a beleszövés tényleg macerásabb, egyszerűbb utána feltüntetni az irodalomjegyzéket!
ISBN szám mindenképpen kell?
megint én, szerintem ha megvan a szerző, a műve és h pontosan melyik oldalrol ollozod a szövegét az is elég.
egy esszébe nem fognak belekötni,ha nem olyan penge az irodalomjegyzék, csak legyen valami.
Ja és elvileg úgy kell, h abc sorrendbe teszed a szerzők vezetéknevei alapján.
ha igy megvan akkor okés lesz a dolog:)
ui:(én mindig kamu irodalomjegyzéket gyárok, mert mire kész van az esszém, nem tudom, h mit honnan loptam)
:D
Köszi megint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!