Ilyen esetben érvénytelen az emelt érettségi?
Ahova jelentkeztem kötelező egy emelt érettségi, nekem ez 44%-os lett (töri,sajna a szóbelim iszonyat lehúzták) így nem jár a +50 pont.
Viszont ettől függetlenül a szakra megvan a kellő pontszámom,de a felvin mégis azt írja ki,hogy érvénytelen a pontszámítás.
Tehát csak a 45% feletti emeltet tekintik érvényesnek felvételinél? Remélem érthető a kérdésem.
Újonnan már a nyelvvizsgáért számító +28/40 pont is beleszámolható a minimum pont eléréséhez.
Milyen szakra jelentkeztél, és hogy sikerültek az érettségik?
Ú, elnézést kérek akkor! Köszönöm a javítást!
Viszont akkor nem tudom, hogy mi lehet a probléma.:/
Lehet, elírtál valamit.
Pontosan mire jelentkeztél és milyenek az eredményeid?
biztos, hogy a megfelelő érettségi tárgyakat nézed?
Mert az oké, hogy emelt töri kell, de mi a másik tárgy, amivel felvételizhetsz? magyar? angol? esetleg matek?
45% alatti teljesítmény is eleget tesz a ''kötelező emelt érettségi'' kritériumnak, feltéve ha eléred a határt,
a ponthatárnál elég csak 252-t elérni, a nyelvvizsga 280-ra emeli, ahogy írták fentebb is. (hátrányos helyzet miatt járó többletpont viszont nem emelt!)
Egy példa: Ha jogra mész önköltségesre
és emelt törin 41%-t értél el
közép magyaron 85%-t
akkor 252 pontod van, És ha van nyelvvizsgád is, akkor elvileg esélyed van arra, hogy felvegyenek :)
[a legrosszabb érettségi átlagszázalékkal és full kettes évvégi jegyekkel számoltam]
5 teljesen eltaláltad.
Önköltégesre jelentkeztem, 280 pont a szükséges (esetleg pár pontot emelnek)
Angolból van egy középfokú komplex nyelvvizsgám (TELC), az irodalom érettségi 87%-os lett, a történelem 44%. Illetve van egy diákolimpián elért második helyezésem,amiért úgy tudom szintén jár plusz pont.
Az év végi jegyeim pedig kettő kettes,kettő négyes a többi ötös.
Mégis azt írja,hogy nem érem el a minimum pontszámot, ha át írom 45%-ra akkor már szép eredményt mutat. Már ellenőriztem és biztos önköltégessel számoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!