Kedves orvostanhallgatók! Milyen könyvek kellenek első évben?
Elsősorban az SZTE érdekelne,de máshova járók is írhatnak.
Illetve azt szeretném kérdezni,hogy a 2014-es kiadású 728-oldalas Réthelyi Miklós- Szentágothai Funkcionális anatómia könyvet kell megvenni vagy a régebbi 3 köteteset? Csak azért kérdezem mert ez az újabb csak 700 oldal, míg a régi 2000 oldal.
Én ugyan nem SZOTÉre járok, így nem tudom milyen könyveket használnak. De ne vegyél minden könyvet! :D Egyrészt drágák, másrészt sokat alig fogsz használni, ráadásul fénymásolva, lespirálozva is pontosan ugyanolyan jó. (amikben nem fontosak az ábrák) Nekem például eredetiben egyenlőre "csak" a Sobotta, 3 kötetes zöld funcki (ezt érdemes beszerezni valahonnan, a új 1 kötetes nagy alakú állítólag tele van hibákkal), szövettan könyvek vannak meg. (Illetve most tervezem beszerezni az élettan és bikém könyveket)
Embryológia, Orvosi kémia, Sejtbiosz, Bifiz stb. könyvek spirálozva is pontosan olyan jó szolgálatot tettek/tesznek. (Bár ez DOTE, gondolom a SZOTE tárgyai nem nagyon térhetnek el ettől)
A 3 kötetes kisméretű, a kétkötetes meg nagy, ebből adódik a különbség, ahogy már valaki írta. Gondolom tartalmilag olyan nagyon nem változott, bár az új kiadást nem olvastam.
De teljesen mindegy, hogy a régit vagy az újat veszed meg.
Atlaszból is teljesen jó a régi.
Tanácsként annyit mondanék, hogy:
1. Eszedbe se jusson mindent megvenni, amit az év elején kiadott listában írnak! Fele totál felesleges.
2. Várd meg az évkezdést, mert egyrészt akkor vannak akciók, másrészt akkor kapsz jegyzettámogatást.
Szerintem első évben egy atlaszt érdemes beszerezni, ill. a funkcionális anatómiát, bár őszintén szólva könyvtári példánnyal is túl lehet élni az első két évet szerintem..
A többi könyvet inkább fénymásolva érdemes beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!