Szerintetek a matematika mennyire tanulható? Kell hozzá érzék, vagy ha valaki tényleg érdeklődik, sokat gyakorol, akkor elvégezhet egy mérnöki szakot?
Figyelt kérdés
Sokat gondolkdom ezen az utóbbi időben. Középiskolában volt egy rossz időszakom, amikor siralmas osztályzatokat sikerült szereznem, rossz volt a hozzáállásom is. Az utolsó 2 évben viszont én is érdeklődőbb lettem, a témakörök is jobban tetszettek, sikerült jelentősen jobb jegyeket kapnom, bár még ekkor sem egészen úgy tanultam, ahogy kellett volna.Több minden volt, amit megcsinálni meg tudtam, de nem teljesen értettem, hogy miért úgy kell, az előző évekből voltak lemaradásaim. Viszont rájöttem, hogy mindenképpen ezzel kapcsolatban szeretnék továbbtanulni, ebben látom a jövőt. Most sokat gyakorolok, kimondottan tudom élvezni a tanulását, szeretem az összetettebb feladatokat, bár még néha előfordul (egyre ritkábban), hogy alap dolgoknak is utána kell járnom egy-egy feladat megoldásához, de tényleg igyekszem megérteni a matematikát. Szeretném felhozni magam egy jó szintre, igyekszem optimista lenni, meg hát tényleg látom, hogy mennyire sokat fejlődtem, de mégis maradt bennem egy negatív érzés, hogy ez nekem nem mehet. Szeretném azt hinni, hogy kellő kitartással, energiabefektetéssel a matematika is tanulható – akár egyetemi szinten is-, és nem kell zseninek születni ahhoz, hogy elvégezz egy ilyen szakot.2016. jún. 11. 00:41
11/11 anonim válasza:
Szerintem olvasgass még, vagy tőlem is kérdezhetsz hogy melyik milyen. Nálunk OE-n sok volt BME-s van akik örülnek hogy átjöttek. Nem azért mert buták lettek volna és nincs hozzá eszük. Hanem mert már nem bírták ami ott megy :D
Fordítva is mennek át gondolom, ottani OE-sek véleményét nem tudom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!