Szerintetek a matematika mennyire tanulható? Kell hozzá érzék, vagy ha valaki tényleg érdeklődik, sokat gyakorol, akkor elvégezhet egy mérnöki szakot?
Nem muszal matek szakra menni, ha tenyleg szereted, de filozol.
Szerintem ha valasztassz egy olyat amibe sok a matek akkor ugyanolyan jo lehet. Pl gepeszmernok, biomernok, epitesz mernok, karosszeria tervezo mernok, minden ami mernok, az matek, es ha szereted a matekot, parosisd.
Tudod 1+1=3 xD
Saját tapasztalatból mondom, hogy tanulható.
Viszont mérnökinfón tényleg atom szivatás az egész, van olyan ismerősöm aki tényleg egyszerűen jobban ért a programozáshoz mint én, pedig még diák én meg már benne dolgozom, mégis fontolgatja, hogy ott hagyja a mérnökinformatikát pont a matek miatt. Mondjuk ez BME, máshol ELVILEG annyira nem szívatás. De amúgy tényleg minden tanulható, elhatározás kérdése az egész, lehet hogy ez az ismerősöm tojik is az egészre.
OE Mérnökinformatikus vagyok, matekokat letudtam. Itt nincs szívatás belőle, korrekt az egész. BME mérnökinfós barátom is van, ott csak szopatás van :D
És igen, matek tanulható, lányok szokták maguknak bemondani hogy ők képtelenek rá, de igazából csak nem akarják megtanulni.
Ha van valamennyi affinitásod hozzá, és az megfelelő szorgalommal párosul, akkor az elég.
Ha elmész egy pályaválasztási tanácsadóhoz, az tud neked adni ilyen alkalmassági tesztet vagy mit. Anno én sem tudtam, hogy merre tanuljak tovább, és adtak ilyen tesztsort, ami alapján állítólag kiderül, hogy alkalmas vagy.e az adott szakmára. (Bár nálam nem segített sokat, mert az derült ki belőle, hogy mind2 oké képességek szempontjából.)
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)
Pedig a BME VIK lenne a cél, az interneten fellelhető információk alapján az ottani képzés tetszik a legjobban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!