Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék találni gyakorla...

Hogyan tudnék találni gyakorlati helyet?

Figyelt kérdés
Már minden vizsgámat teljesítettem a suliban, de a szakmai gyakorlathoz nem találtam magamnak helyet, ezt a nyáron kellene teljesítenem. Félek hogy így 4 év kemény munka felesleges volt. Akiket kérdeztem csoport társak azok kivétel nélkül mind szülők vagy ismerős, rokon által kerültek be valahova, de nekem semmilyen kapcsolatom nincs. Írtam több cégnek is, nem is válaszoltak egy írta, hogy majd értesítenek (ez volt 2 hónapja). Próbálkoztam diákirodáknál, ott felhívtak telefonon hogy mikor tudok kezdeni, mondtam hogy bármikor, kértek önéletrajzot, aztán megint hogy felhívnak ha mehetek, de azok sem hívtak. Kétségbe vagyok esve. Egyébként szinte bármilyen cég jó. Csak sajnos vidéki vagyok, utazás kilőve.

2016. jún. 9. 14:51
 1/5 anonim válasza:
Ebből azért nem derül ki, hogy bolti eladó vagy szobafestő leszel...meg az sem, hogy az ország melyik részén szeretnél gyakszira menni.
2016. jún. 9. 15:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Műszaki menedzser szak, és Békéscsaba
2016. jún. 9. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Menj be alkalmas cégekhez! Konkrétan sétálj be az önélatrajzoddal és ott beszélj emberekkel!
2016. jún. 9. 15:22
 4/5 anonim válasza:

No, ez olyasmi sztem mint a munkakeresés. Nekem a küldözgetés sosem jött össze, hanem hogy felemeltem a popim és elindultam 15-20 önéletrajzzal és bementem oda, ami megfelelő lett volna, kerestem a vezetőt, elmondtam, hogy mi a szitu, volt, ahol bevallottam, hogy ha nem lesz melóm, nem lesz miből kifizetni az albit stb, nem szégyelltem, h tényleg kell a meló. Nem, nem sajnáltattam magam, hanem tényközlően elmondtam, hogy nekem fontos, hogy alkalmazzanak és ennek a felelősségnek, amit vázoltam, annak a tudatában is végezném a munkám.

Eddig 3 alkalommal kellett munkahelyet keresnem (cégfelszámolás, létszámleépítés, ill a fönököm jogutód nélküli halála miatt),de nekem ez a megoldás működött.

Próbáld meg, hátha neked is bejön. Sok sikert :)

2016. jún. 9. 15:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Be kell menni az egyetemen a tanszékre! Nekik vannak kapcsolatuk, és kötelességük is biztosítani a gyakorlati helyet.
2016. jún. 9. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!