Könyörgöm valaki öntsön belém egy kis lelket. Emelt szóbeli idegen nyelv?
Figyelt kérdés
Hamarosan emeltezni fogok (2 nap múlva) idegen nyelvből. Az írásbelim 80% lett, tudom, hogy tudok beszélni. Órán mindig kifejtettem a véleményemet, beszéltem.. Viszont tudom, hogy óriási tétje van a szóbelinek és rettegek. Napok óta egész nap tanulok reggeltől késő estig, és úgy érzem mégsem megy. Stopperrel mértem az időt és úgy beszéltem a témákról, de 1 perc után egyszerűen semmi nem jut az eszembe. Az év végi szóbeli vizsgáim mindig 1-esek lettek, mert annyira leblokkoltam, hogy konkrétan egy szót sem tudtam kinyögni. Egész nap sírok és hányingerem van. Szerintem ha nekem kell bemennem, össze fogok esni. Valaki kérem lásson el pár jó tanáccsal, teljesen magatehetetlennek érzem magam. Ha a témákat nézegetem ideges vagyok, mert nem megy a fejembe. Ha pihenni próbálok, akkor nem tudok, mert folyton az jár az eszemben, hogy tanulni kellene. Ha elkezek "felelni" itthon magamban, akkor elkezdek sírni mert egyszerűen nem megy. Elnézést, ha nagyon zavaros az írásom, de teljesen ki vagyok készülve. Ezen múlik, hogy fel fognak-e venni.2016. jún. 5. 15:03
11/16 anonim válasza:
Szerintem azert blokkolsz le, mert te mar konkretan teteleket raktal ossze amiket pontrol pontra szorol szora meg kell tanulni. Ez nem tori vagy magyar. Ez beszed, itt ne legyenek betanult szovegek, nem arra kivancsiak. Hanem szimpla beszedre, szoval tedd el a teteleket es egyszeruen gondolkodj el hogy te mit gondolsz pl. a fekete kiskutyakrol (viccelek persze) tanulas, pontok, magolas nelkul es ja tenyleg tudsz olaszul akkor kepes leszel onallo gondolatokat megfogalmazni a fekete kiskutyakrol viszonylag megfelelo nyelvtannal. De amig gondolaterkepeket rajzolsz meg magolasra allitod az agyadat addig barmilyen nyelvbol halott a feleleted.
12/16 A kérdező kommentje:
Megcsinaltam! Ugy erzem jol ment!!! Annyira orulok :)
2016. jún. 7. 13:17
13/16 anonim válasza:
Veled örülök én is.
Végül milyen metódust választottál?
14/16 A kérdező kommentje:
Aznap már semmit nem csináltam inkább, elmentem teniszezni meg futni.. Jót tett, kiszellőztettem a fejem. Másnap a tanárommal gyakoroltam suliban. Mondta, hogy ne görcsöljek rá, fogjam fel úgy, mintha csak bemennék "beszélgetni". Ma reggel is iszonyatosan izgultam. Míg várakoztam, addig kijött egy lány a másik teremből szinte sírva, hallottam, ahogy mondja a barátainak, hogy mindig elrontja a szóbelit, mert izgul. Ott és akkor eldöntöttem, hogy nem fogom hagyni, hogy a felelmem győzzön felettem. Egész jól össze sikerült kapnom magam, bent már nem is igazán izgultam. Persze tudom, hogy voltak nyelvtani hibáim, meg volt pár mp csend is, de ennek ellenére úgy érzem, sok jó gondolatom volt, a vitatéma különösen jól ment. :) viszont örülök, hogy túl vagyok rajta, szerintem a középszintűeknek bátrabban fogok nekimenni. :)
2016. jún. 7. 17:41
15/16 anonim válasza:
Felicitazioni, mia cara! (A stílusodból úgy vettem ki, hogy lány lehetsz, ha tévedtem, mio caro!)
16/16 A kérdező kommentje:
Hahaha :) igen, jól vetted ki! Grazie di nuovo :P
2016. jún. 8. 01:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!