Emelt biosz és kémia szóbeli tételeitek 2016?
Aki volt már szóbelizni, milyen tételt húzott? Gondolom mindenkit érdekelne, h kb. mire számíthat. Én két biosz tételről hallottam:
1./A: Idegrendszer
1./B: Szukcesszió (tó szukcessziója)
2./A: Virág és virágzás (egylaki, kétlaki, egyivarú, kétivarú, kettős megtermékenyítés, virág részei stb.)
2./B: Csont (csont kémiai felépítése, csontritkulás és a hozzá kapcsolódó hormonok)
Én bioszom ezt volt:
A feladat -> az emberi vese
B feladat -> a légszennyezés ára
Én kémián voltam:
A: Atomok felépítése, elektronszerkezet, periódusos rendszr
B: 2-2 gázzal teli hengert egymáshoz fordítunk, egyik esetben fehér füst, másikban vörösbarna gáz keletkezik. Mi a 4 gáz + egyenletek, magyarázat
C: fel kellett rajzolni a legkisebb szénatomszámú, királis, telített, egyértékű alkoholt, és el kellett nevezni
Kémia emelt:
A: Fémekről kellett beszélnem. fémrács, fémek tulajdonságai, redoxi sajátságaik, előállításuk, mindezekhez egyenletek, példák
B: elvégzendő kisérlet: réz-szulfát és ammónia oldat feleslegében a különféle reakciók.
C: kéndioxidból kéntrioxid előállítását miért 400-500 Celsius fokon végzik?
Nekem az A tétel a kémia kötések(elsőrendű,másodrendű,példákkal alátámasztva,felrajzolva stb.)
B. tétel a szűrőpapíros fehér poros kísérlet volt
C tételnek pedig meg volt adva 3 szerves vegyület neve és el kellett dönteni(meg fel kellett rajzolni),hogy léteznek-e,ha igen,hogy néz ki,ha nem,akkor miért nem.
Nagyon kedvesek voltak,könnyű tételt húztam,nem kérdeztek semmit,szóval hajrá annak,aki még megy a napokban! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!