Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kinek mi volt a biosz szóbeli...

Kinek mi volt a biosz szóbeli tétele? Mit húztatok?

Figyelt kérdés
Segítsük egymást ! ^^

2016. jún. 2. 21:28
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem fontos hogy csak most érettségizett válaszolhat, én anno a "Víz szerepe az élővilágban" vagy valami hasonló című tételt húztam. Elég könnyű volt, az egyik olyan tétel volt amiről a legtöbbet lehetett beszélni, rengeteg különféle vonatkozásban :D
2016. jún. 2. 21:39
 2/8 A kérdező kommentje:
ohhh mázliii :D
2016. jún. 2. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a mai napon voltam, sajnos nagyon mellé nyúltam , mert pont olyan tételt húztam , aminek a témaköreit majdnem, hogy semennyire néztem át!

A tétel: A fehérjék , mindent amit el tudtok képzelni azt el kell róla mondani( szerkezet, felépítés , elsődleges , másodlagos , harmadlagos, negyedleges szerkezetet részletezni , monomerek ).

B tétel : Ökológiás szöveg , ózonlyuk , globális felmelegedés , az elején volt egy kérdés a tiroxin- rol amit nem értettem hogy jön oda de a negatív vissza csatolását kérdezték, valamint a Gaia elméletet ( hipotézist ) kérdezték!

Hallottam az előttem lévőnek a feleletét, ő az erjedésekről beszélt , meg a daganat képződéséről , de nem mindenre figyeltem , igy nem vagyok benne biztos de ezzel kapcsolatos volt a tétele !

Hajrá mindenkinek , és a tapasztalatom , hogy rettentően kedvesek és próbálnak mindent kiszedni a vizsgázókból :)

2016. jún. 3. 19:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kettes, ez milyen szint?
2016. jún. 4. 07:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést az lemaradt , emelt szint !:)
2016. jún. 4. 10:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ma emelteztem, jobb tételt szerintem nem is húzhattam volna. :D Az A tételben a vírusokat kellett összehasonlítom a baktériumokkal (méret, testfelépítés, szaporodás stb.), mondani kellett példákat betegségekre, meg hogy a betegségeket mivel lehet megelőzni/legyőzni, illetve a hershey-chase kísérletet kellett még elmondanom.

A B tételben meg konkrétan a hipotalamuszról és az agyalapi mirigyről kellett beszélnem (milyen faktorok termelődnek, meg hormonok és hol, ilyenek), illetve a mellékvesekéreg hormontermelése hogy függ össze az agyalapi mirigy hormontermelésével.

Szerintem jól sikerült, egyedül azt nem tudtam, hogy a vírusos betegségeket védőoltásokkal lehet legyőzni, elkerülni.. :D

2016. jún. 4. 11:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is ma voltam, szerintem szart húztam és tuti, hogy lerontottam az írásbelit... :( Az A tètel a mitokondrium és a színtest összehasonlítása, endoszimbionta elmélet, fotoszintézis első szakasza, B tétel két grafikon volt betegségek előfordulása a gyerekek körében meg allergiák. Egy csomó mindent kérdezniük kellett, ezért vonnak le pontot? Volt, amire meg tudtam mondani a választ, meg volt, amit csak véletlenül kifelejtettem a mondandómból, de volt például egy százalékos feladat, azt teljesen benéztem. Néhány dologra rá kellett vezetniük, gobdolom, azért is levonnak... Közben marha jó löketet ad, ha úgy néznej az emberre, mint egy sültbolondra -.-
2016. jún. 4. 14:43
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is sajnos volt amit kihagytam és nem mindig tudtam a visszakérdezéseikre válaszolni, de az előadásmódnál szerintem erre 5- ből 100% hogy le vonnak majd pár pontot szerintem !:( ezzel így én is rontottam , de nálunk kb senki nem volt megelégedve sem a tételével , sem magával a vizsgájával ezért a végeredményre nagyon kiváncsi leszek!
2016. jún. 4. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!