Infóból érettségizők! Hogy ment a mai infó érettségi? Szerintem szörnyen nehéz volt.
A Word, meg az Excel megérzésem szerint hibátlan.
A webszerkesztés tényleg nehéz volt, ott lesz is minimum 5 pont mínusz. :/
Az adatbázis is elég nehéz volt, de azért annyira nem volt vészes. Az elejét simán megcsináltam. Talán az utolsó kettő, amit elrontottam.
Nehèz volt! A webem nekem valahohy teljesen katasutrofa. A kèpek meg a táblázat is össze volt csúszva...
Adatbázisnál az utolso 3 lekèrdesèst nem nagyon tudtam.
Word okès volt.
Excelben hogy kellezt az a + os feladatot megcsinálni? Mert beírtam a Ha függvènyt de sose akart kiadni rá logikus választ.
A + os feladat, ket darab ha fuggveny egymasban , elsonek a feltetele az volt hogy Ha(a kezdet perce <=10[itt a cellara kellett hivatkozni amibe bele volt irva];{igaz eseten} ha(veg idopont >=10; {ertek ha igaz} "+";{hamis eseten}"");{hamis eseten}"")
Meg kellett vizsgaltatni a kezdetet(kisebb egyenlonek kellett lennie 10nel) es a veget(nagyobb egyenlonek kellett lenni 10nel)
Szerintem könnyű volt. :)
Access nekem a gyengém, de az utolsó kettőn kívül megcsináltam a többi feladatot tudtam, ami hozzá kapcsolódik.
Excelben a HA függvénynél én sem tudtam mit írjak a logikai vizsgálathoz, mert szerintem - legalábbis számomra - értelmetlenül volt megfogalmazva az a feladatrész.
De a többi könnyű volt, weblap is, word is. :)
"A webem nekem valahohy teljesen katasutrofa. A kèpek meg a táblázat is össze volt csúszva..."
Ismerős. A 2. táblázatot nem tudtam az 1. alá beszúrni. Mindig mellé rakta, de így meg kicsúszott az oldalból.
Aztán nagy nehezen sikerült megcsinálni, viszont a szöveg a háttérben lévő filmszalag perforációjától indult, így a szöveg eleje nem látszódott.
Nagyon gáz lett. :/
Remélem azért a többi feladat jó lett.
Szerintem elég egyszerű volt a mai középszintű infó.
90 perc alatt megoldható volt, a szövegszerkesztés 30 perc, a html 25 perc, a táblázatkezelés 15 perc, az adatbázis pedig 20 perc. Azután csak ellenőrizgettem, és csak gépelési hibákat találtam 1-2 helyen.
Úgy mentem ki a teremből, hogy meglesz a 120 pont. Ma megláttam, hogy mégsem: az adatbázis 6. feladatánál 1 pont mínuszt biztos kapok: év szerint, nem pedig dátum szerint rendeztem. Ha e mellé "A megjelenítés sorrendjét a cím elnyerésének dátuma határozza meg!" odaírják, hogy "nem pedig év szerint", akkor nem siklottam volna el felette. Pofám leszakad, ilyen bakit nem kellett volna elkövetnem...
A weblapszerkesztést (html) meg jegyzettömbben írtam kézileg. A Dreamweaver-től és a KompoZer-től feláll a szőr a hátamon, nekem nem tetszenek, ahogy kinéznek. :D Igazából csak pár tag (fonetikusan: 'teg') és azoknak pár attribútuma (tulajdonsága) kell.
Max 119 pontra számítok (bár lehetnek még hibák a figyelmetlenségem miatt, pedig átnéztem 3-szor is). Már csak szóbelin kell átjutni: csak legyen meg mindenből minimum 12%, nekem csak ennyi a kívánságom, csakis ennyi. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!