Minden tárgyból újra kell érettségiznem?
2002ben érettségiztemm. Az 5s 100%, a 4s 79%....
Csak angolból emeltezem idén.
És milyen érettségi jegyeid voltak ?
Ha valamelyik tárgyból gyenge jegyed volt (kettes, hármas), abból a tárgyból érdemes újraérettségizni
Ez nálam még csak gondolati szinten van. Matekból és magyarból tutti újra kellene, töri és latin az négyes volt.
De ha nem sikerülne a vizsga, akkor elveszíteném a meglévő érettségimet is?
Először is: a felvi.hu oldalon érdemes megnézni azt a felsőoktatási intézményt, ahová felvételizni szeretnél. Mindenhol más a felvételi követelmény és így a pontszámítás is más lehet. Számold ki, hogy jelen eredményeiddel az adott suliba jelentkezéskor hány pontod lenne, és meglátod, hogy miből kell javítanod. Személy szerint úgy gondolom, hogy könnyebb a felvételihez szükséges 2 tantárgyból javítót, vagy emeltet csinálni, mint 3-4 különböző tárgyból ismételni az érettségit 15 év elteltével. (Én mondtam, hogy 2002-ben vizsgáztam.)
Szóval nézd meg, hogy ahova mennél, oda mi kell és akkor meglátod, hogy mi az a legkisebb energiabefektetés, ami szükséges ahhoz, hogy elérd a célod: www.felvi.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!