Magyar érettségin meg lehet a 2-es, ha csak a szövegértést csinálom meg? Fogalmazást írni nem tudok!
Ha nem írsz a fogalmazáshoz semmit megbuksz. Ennyi. Kész. Mit nem lehet ezen érteni? Nem igaz, hogy most érettségizel és nem bírsz pár értelmes mondatot kinyögni. Ott az érvelés.. ott csak a saját véleményedet kell leírni. Néhány könyvet bele vetve. Ha nem is olvastál, de a 4 év során tanultatok jó sok könyvről, volt pár kötelező így maximum azokra alapozol.
Nem is értem ha nem bírsz fogalmazni, hogyan engedhettek magyarból érettségire.
Nem tudom, hogy a tanárod mennyire magyarázta el a vizsgaszabályzatot, bár erre normál esetben lehet nem térne ki. Az ilyen kérdéseket esetleg privátban érdemes megkérdezni tőle (kicsit késő ez már..), maximum furán néz rád, de túl éled.
Én 2011-ben érettségiztem, szóval az akkori viszonyokat el tudom árulni. A válasz, Igen, én úgy mentem át, hogy megírtam 20+néhány (26 talán) pontosra a 40 pontos szövegértést, majd amikor a jött a szövegalkotás vártam egy órát és maikor egy jobb fej tanár volt bent, akinél kevés esély volt, hogy elkezd velem vacakolni és leellenőrizni, hogy minden üres részt áthúztam-e, mindenhol ott a nevem, szóval azt mondam, hogy igen, minden rendben, betettem a borítékba és kész. Nyílván nem kell mondanom hogy visszazavart volna, ha meglátja a feladatlapomat.
A szabály az volt akkor(!), hogy 10% legyen meg az írásbeli (a szövegértés és alkotás együtt), hogy lehessen szóbelizni. Amúgy ezt előtte próba érettségin sikerült eljátszanom, akkor mondta is, hogy ez emelten bukta lenne (tudod ki megy emeltre tanár nő..gondoltam), de akkor átmentem. De szerintem ennek járj utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!