Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyar érettségin meg lehet a...

Zsolty26 kérdése:

Magyar érettségin meg lehet a 2-es, ha csak a szövegértést csinálom meg? Fogalmazást írni nem tudok!

Figyelt kérdés

2016. ápr. 30. 17:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Még ha nem is tudsz fogalmazást írni, azért mondatokat igen. Fogalmazás helyett próbálj meg a témához kapcsolódó, értelmesnek tűnő mondatokat írni egymás után. Biztos kapni fogsz arra is pontokat.
2016. ápr. 30. 17:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Jól van töki, de nem ez volt a kérdés :D
2016. ápr. 30. 19:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Viszont segítene a biztos kettesben töki.
2016. ápr. 30. 20:47
 4/11 A kérdező kommentje:
De ha am is összejön a 25pont, és ahoz nem nyúlok akk lehet 2-es töki? :D
2016. ápr. 30. 20:53
 5/11 anonim válasza:
100%
Nem, erre ne alapozz. Simán elronthatod a szövegértés részt, plusz a helyesírásért is levonnak pontot, szóval mindenképp próbálkozz a fogalmazással! Van még egy napod szóval hajrá! Nézz zanza videókat az tök hasznos és még élvezhető is.
2016. ápr. 30. 21:24
 6/11 A kérdező kommentje:
De ha az full pontos az már 40 pont, az már bőven meg van 25%. Csak nem tudom van-e valami szabály, h a másikhoz nem írok semmit, akkor cink lenne... Tudok helyesen írni, a miatt ne fájjon a fejed :D
2016. máj. 1. 12:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
csak a szövegértésre ne alapozz. Lehet olyan téma lesz, amihez dunsztod sincs. És akkor igen nehéz akár 25 pontot is összeszedni ebből a részből.
2016. máj. 1. 14:20
 8/11 anonim ***** válasza:
20%

Ha nem írsz a fogalmazáshoz semmit megbuksz. Ennyi. Kész. Mit nem lehet ezen érteni? Nem igaz, hogy most érettségizel és nem bírsz pár értelmes mondatot kinyögni. Ott az érvelés.. ott csak a saját véleményedet kell leírni. Néhány könyvet bele vetve. Ha nem is olvastál, de a 4 év során tanultatok jó sok könyvről, volt pár kötelező így maximum azokra alapozol.

Nem is értem ha nem bírsz fogalmazni, hogyan engedhettek magyarból érettségire.

2016. máj. 1. 15:27
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
mindkét feladat résznél el kell érned egy bizonyos százalékot (asszem 25%) különben megbuksz :/ Sajna az nem működik, hogy csak az egyik részét csinálod meg, de 25 biztosan meglesz, ne parázz.
2016. máj. 1. 20:57
 10/11 Lameminator válasza:
100%

Nem tudom, hogy a tanárod mennyire magyarázta el a vizsgaszabályzatot, bár erre normál esetben lehet nem térne ki. Az ilyen kérdéseket esetleg privátban érdemes megkérdezni tőle (kicsit késő ez már..), maximum furán néz rád, de túl éled.

Én 2011-ben érettségiztem, szóval az akkori viszonyokat el tudom árulni. A válasz, Igen, én úgy mentem át, hogy megírtam 20+néhány (26 talán) pontosra a 40 pontos szövegértést, majd amikor a jött a szövegalkotás vártam egy órát és maikor egy jobb fej tanár volt bent, akinél kevés esély volt, hogy elkezd velem vacakolni és leellenőrizni, hogy minden üres részt áthúztam-e, mindenhol ott a nevem, szóval azt mondam, hogy igen, minden rendben, betettem a borítékba és kész. Nyílván nem kell mondanom hogy visszazavart volna, ha meglátja a feladatlapomat.

A szabály az volt akkor(!), hogy 10% legyen meg az írásbeli (a szövegértés és alkotás együtt), hogy lehessen szóbelizni. Amúgy ezt előtte próba érettségin sikerült eljátszanom, akkor mondta is, hogy ez emelten bukta lenne (tudod ki megy emeltre tanár nő..gondoltam), de akkor átmentem. De szerintem ennek járj utána.

2016. máj. 2. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!