Hogyan mondhatom el a negatív véleményem az egyetemről, ahová járok, hogy ne pereljenek be érte?
Hát igyekeztem összeszedni, hogy mik vannak...
A 3 vizsgaidőpont azért nem valósul meg, mert bár megadják a 3 időpontot, olyan létszámkorlát van, hogy ha az első vizsgára max fő elmegy és mindenki 5ösre vizsgázik, akkor is lesz akinek csak 1, vagy max 2 lehetősége lesz elmenni. Ezért vizsgaidőszakban kell velük szenvedni hosszasan, hogy növeljék már a tetves létszámot, mert annak ellenére, hogy a szabályzatban benne van, hogy a szorgalmi időszak vége előtt 4 héttel meg kell adniuk a vizsgaidőpontokat, a helyszínt és a létszámkorlátot, ez SOHA nem történt még meg eddig. Nekünk 2 napos határidejeink vannak, de a beadandókról - amik sokat nyomnak a latban nem kapunk semmiféle visszajelzést több, mint egy hónapig, addigra meg már késő. mert lejár a kórházi gyakorlat.
Velem és még 7 társammal megcsinálták a következő sztorit:
Buktunk egy vizsgán és csúsztunk volna emiatt egy egész évet, mert keresztfélév persze nincs. A tanár nem volt objektív, nem azért buktunk meg, mert nem tanultunk. Konkrétan az arcomba hazudott, mikor mondta, hogy az egyik részt miért nem írtam le, mikor mutattam neki, hogy ott van, közölte, hogy nem, nincs ott. Végig kihúzott mindent a kifejtett tételben, olyan részeket, amik jók voltak az órai hanganyag, jegyzet és még az általa ajánlott tankönyv alapján is. Nem tudtuk megkerülni. Mondták a tanulmányi osztályon, hogy megpróbálhatunk kérvényt beadni, hogy másnál vizsgázhassunk, de el fogják utasítani...
Ezért kérvényt adtunk be azért, hogy ne csússzunk emiatt egy egész évet. Ennek az lett az eredménye, hogy a végletekig elhúzták a határozathozatalt, mi meg addig bejártunk azokra az órákra, amik erre a tárgyra épültek, hogy nehogy hiányzásunk legyen és emiatt csússzunk. Persze elutasítottak, ezért fellebbeztünk. A másodfokú bizottság mellénk állt, mert látta, hogy hogyan mennek a dolgok és bekérték a jelenléti íveket, hogy azok alapján számunkra kedvező döntést hozzanak. Itt jön a csavar, mert a kar az egyik tanárnak megtiltotta, hogy ezeket kiadja - amihez nem volt joguk, a másik tanár meg az intézetvezetővel emailezett fél hónapig, hogy vajon kiadhatja-e. Ami az eljárás akadályoztatása, mert ha a másodfokú bizottság bekéri a papírokat, akkor ő köteles beadni, ehhez az intézetvezetőnek semmi köze. A másodfokú bizottság minél előbb szerette volna bekérni az iratokat, azonban addig húzták az egészet, hogy az iratok felét a tárgyalást megelőző napon küldték el, egy a ,,kar álláspontját" tartalmazó levéllel. A levelet mi nem láthattuk, pedig a saját ügyünkkel kapcsolatos iratokba betekintési jogunk van, így megint jogsérelem ért. Másnap a kérelmet elutasították. Ja és mindez már vizsgaidőszakban történt. Bejártunk az órákra, teljesítettük az évközi vizsgákat, megcsináltuk a kórházi gyakorlatot, és kiderült, hogy mindezt hiába... A kutatási tervet azonban nekünk is meg kellett csinálni, és köze nem volt ehhez a tantárgyhoz, de a leadás napján reggel felhívta a dékán a konzulenseket, hogy a csúszósoktól senki nem veheti át a kutatási tervet... Ez megint csak jogszerűtlen, mert a tantárgynak semmi köze a kutatási tervhez. Mindezzel azt érték el, hogy az egész tervünk ment a kukába, újat kellett csinálnunk, mert pl az én konzulensem lelépett a nyáron másik állásba és valamiért elfelejtett róla tájékoztatni, ez szeptemberben derült ki...
Ez csak egy sztori a sok közül. Az, hogy utána megint végig kellett csinálni mindent és a saját papírjainkat sem adták ki nekünk, hogy egy nap kétfélét is hazudtak a titkárságon, már csak hab a tortán.
A tanár bejelenti, hogy melyik héten lesz a vizsga, te direkt máskorra teszed a kresz vizsgádat, de lám meggondolja magát és még csak elnézést sem kér, hanem még rád van kiakadva, hogy oldd meg. Hiába jelenti be előtte, hogy ez vagy az van, akár az utolsó pillanatban is előrehozhatja egy héttel és neked nincs beleszólásod.
Ja igen, azt kifelejtettem, hogy volt olyan, hogy azért nem volt 3 lehetőség, mert szar volt a neptun, és az elsőre csak egy ember tudott feljelentkezni, de nem adtak másik időpontot ahelyett. Volt, hogy azért nem volt meg a három, mert mire beírták az első jegyet, már nem lehetet jelentkezni a másodikra.
Rengeteg ilyen és ehhez hasonló esemény történik, legutóbb pl tartottak egy mindenki számára kötelező órát, amiről felmentés nincs (mi a fene?), így Kaposvárról utazhattak vissza Pécsre az ott gyakorlaton levő hallgatók. (csak azért van Kaposváron a gyakorlat, mert a pszichopata intézetvezető összeveszett a pécsi klinikán valakivel, ezért most mindenki utazhat el Kaposvárig egy penészes kollégiumba) Utána kiderült, hogy az egész előadás a keresésről szólt, hogy pl a googleban hogyan kell keresni, ,,segítségül" a kutatási tervhez, csak sajnos elkéstek picit, mert addigra már volt kutatási tervünk és csak egy két hét volt vissza a leadásig (a felsőbbéveseknek meg már le is volt adva)...
Ja igen, a kutatási tervhez SEMMI segítséget nem kaptunk. Ugyan volt egy kutatásmódszertan óránk, de ott bejött egy tanár aki a sport nem tudom minek a feje és nem arról beszélt amiről kellett volna, ellenben anyagot nem adott ki, hanem megvetette velünk a könyvét (!!), mondván, hogy ebből fogunk tudni készülni vizsgára. Mindenkivel megvetette, olyan jófej volt, hogy még be is hozatott nekünk egy csomót a suliba. Aztán otthon derült ki, hogy a CD-vel ellátott könyvből körülbelül 3 oldal használható összesen, és mivel anyagot nem adott ki, és az órán esélytelen volt jegyzetelni, rohadt sokan buktak.
A tanárok magasról tesznek ránk, senkihez sem lehet fordulni, senki nem mer mondani semmit, mert jaj mi lesz ha kirúgják. Az intézetigazgató egy arrogáns gyerekes nagyképű pszichopata (ezt egy pszichiátriai dolgozó mondta), akihez jobb nem fordulni semmivel. Ha hozzá megyünk vagy nem kapunk választ, vagy lealáz a sárga földig, ha nem fordulunk hozzá, akkor meg kitalálja, hogy megkerüljük. Engem speciel azért cseszett le, mert a hivatalos menetrendet követtem, és a meghatározott papírokat adtam be annak akinek kellett. Ezen tényleg meg kellett sértődnie.
A HÖK teljesen hasznavehetetlen, tisztán oda bejutni nem lehet, és alapvető szövegértelmezési problémáik vannak. Semmiben sem fordulhatunk hozzájuk, ezt több elkeseredett próbálkozásunk is híven tükrözi.
A titkárságtól jobb nem információt kérni, mert éveket lehet vele csúszni, semminek nem néznek utána normálisan, hamis információkat adnak és még meg vannak sértődve, amiért valaki hozzájuk fordul. Be tudnám másolni a több, mint egy hónapon át tartó levelezéseket. Mondhatnátok, hogy miért nem megyek be személyesen: mert az arcomba hazudnak és nem lehet velük mit csinálni, így írásban viszont legalább bizonyítékom van ellenük.
Elkeserítő a helyzet, és csak azért nem írom le most a többi képmutató mocskos kis ügyüket, mert elfáradtam a gépelésben...
Respect annak, aki végigolvasta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!