Mi legyen a szakdolgozat témám? (Kommunikáció és médiatudomány szakon)
Kommunikáció és médiatudomány szara járok, pr és sajtókapcsolatok szakirányra.
Semmi jó téma nem jut eszembe, ezért kéne egy is segítség!
egy kommunikációs szakember, akinek nincs mondanivalója.
jesszusom, megérte neked ide járni?!
Szia!
Én mindegyik szakdogámat úgy írtam, hogy persze volt ötletem, de tanárt választottam először, s utána témát. Az első szakdogámnál volt a tanáromnak egy Erdélyes spec.kollja, s ott Bethlen Gábor krónikásairól kellett előadást tartanom, s érdekesnek találtam a lelkivilágát, vallásosságát, személyiségét. A másiknál pedig olyan témán agyaltam, amire tudtam, hogy a tanár azt mondja, hogy érdekes és tetszik. Amikor bementem hozzá, láttam, hogy már teljesen kész van, már van rengeteg szakdolgozója, de azért meghallgatott, hogy mire is gondoltam. S amint meghallotta, felderült az arca s azt mondta, "Hú, ez engem is érdekel. Maga lesz az utolsó, akit felírok."
Mindenképpen olyan témát válasz, ami érdekel. Lehet történeti részt is írni, ami nem igényel annyi belemélyedést, s csak könyveket kell használnod, de az nem olyan érdekes. Fontos szerintem (főleg, ha nappalis vagy és van rá időd), hogy lubickolj a témában. Lelkesedéssel végezd, hogy hatalmába kerítsen a téma. Ehhez elengedhetetlen a jó tanár választás. ÉN mindig maximalista voltam, s így mindig a nehezebb utat jártam.
Esetleg lehetne egy cég reklámját, egy újságban szereplő egy bizonyos rovat alakulását. A régi nyomtatott sajtó (bár lehet, hogy ez nem vág ide teljesen), vagy a kampány pr-ja a rendszerváltástól (vagy előttől) napjainkig, hogyan változott a boci csoki pr-ja a kezdetektől (ide nyilván történet is kell, s a csomagolás, újítás stb.), hogy még mindig a csokoládék élvonalában van. Itt egy idő után nyilván a TV reklám is szerepet játszik, de a csomagolás is, a buborékos csoki megjelenése, vagy , hogy Hakapeszi Maki mindig boci csokit kapott, ez is egy reklám volt.
(Nyilván nem ismerem teljesen a te szakodat, így csak írtam, amit gondoltam, válogass belőle, gondolkodás indítónak szántam)
sok sikert!
Köszi a tanácsokat!
Van egy pár ötletem, de sok olyan közüle, aminek nincsen történelem, olyat pedig nem szeretnék, mert az jó oldalhúzásnak.
Levelezős vagyok, így nincsen sok kapcsolatom a tanárokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!