Mi közük van a tanároknak ahhoz, hogy hogyan öltözködöm?
A tanar valoban nem csak a tananyagra kell, hogy megtanitson. Van koze hozza, a kozossegbe kell beleszoktatnia, nevelnie. Es az iskolai kozossegben ez a fajta megjelenes nem elfogadott. Sulin kivul azt veszel fel amit akarsz. Sot, ha kiderul, hogy az oltozkodesedben el tudod kuloniteni a munkahelyed es a maganeleted, akkor sokkal elismerobb lesz a kornyezeted. Es mint sokan irtak, ez a munkahelyed. Nekem is egyenruham van. Csak abban a kosztumben mehetek, amit eloirtak. Ki kell venni a piercingeket, Nem lehet lathato tetovalasod, akkor sem ha kicsi, nem lehet rajtad olyan cipo amibol kilog az ujjad, stb. Pedig "csak" recepcios vagyok egy jogi cegnel. Munkahelyen kivul sosincs rajtam kosztum. Vagyis ha a "dress code" azt kivanja, csak akkor.
Rendkivul renitens voltam suliban en is. Mar alt suliban is. A hajamon kivul mindenben meglatszott (az teljesen hagyomanyos volt, feltev, ha nem felejtettem el fesulkodni.) Igy 30-on tul mar nagyon mashogy latok mindent.
Es azt is elhiszem, hogy te most ezt mind a vilag legnormalisabb dolganak latod. De majd neked is valtozik a velemenyed. Persze az is normalis, ha ezt sem hiszed el. En sem hittem. Es ez nem azt jelenti, hogy nem vagy normalis. Az vagy, csak neked ilyen a szemelyiseged, ebbol kifolyolag a stilusod. De azt tartsd meg a szabadidodre szerintem.
Nem biztos, hogy másik suliban jobb lenne, illetve minden suliban lehetnek olyan tanárok, akik nem tolerálják az effajta öltözködést. Hidd el, tudom, miről beszélek, metálos vagyok, metálosként öltözködöm, ami még itt, az egyetemen is visszatetszést kelt egyes tanárokban. Éppen a héten szólt rám elég durván a tanszékvezetőm, hogy lehet, nem ártana visszavenni az öltözködési stílusomból, pedig nagyon enyhe eset vagyok: nincs piercingem, se tetoválásom, a ruháim sem szakadtak, egyszerűen szeretem a fekete színt, szegecses övet hordok, és szép lila a hajam...
Igen, gyanítom, ha végre-valahára sikerül diplomáznom, nekem is finomítanom kell az öltözködésemen, ezért vannak normális ruháim is, ha valahol meg kellene jelennem. Szerintem neked sem ártana, ha beszereznél pár konszolidált ruhát!
Gimiben pedig még szigorúbbak a tanárok: írták előttem, hogy a tanár szerepe az, hogy a szaktárgyi oktatás mellett neveljen is. Én is tanár leszek, és még így, metálosként is azt mondom, egyes gimnazisták nagyon elvetik a sulykot. Tapasztaltam ezt eleget a hospitálások alkalmával. Egyébként pedig azt mondom, amit már a jó öreg Varg is mondott, mikor a börtönben kopaszra vágták a derékig érő haját: metal inside! :) A metál belül van, és csak ez számít. Ha majd kicsit többet tudsz majd a világról, és elég pofont kaptál az élettől, talán te is belátod ezt az egyszerű igazságot...
Elvileg semmi. De egy diák lehetőleg ne mondjon olyat a tanárnak, hogy "semmi köze hozzá!". Mert egy tanár, ha úgy akarja, el tud bánni egy diákkal (úgy megfelelteti, mint annak a rendje - és erre vigyázni kell).
Mindennek a végét kell átgondolni!
Sajnos, el kell viselni a tanár rigolyáit, egészen addig, amíg tőle függ az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!