Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi közük van a tanároknak...

Mi közük van a tanároknak ahhoz, hogy hogyan öltözködöm?

Figyelt kérdés
Megtehetik, hogy hazaküldenek mert nem öltöztem fel nekik megfelelően? Egyáltalán ki dönti el mit szabad felvenni meg mit nem? És a hajammal is gondjuk van, szinte mindennel ami én vagyok. Új suli, már most utál minden tanár. Úgy néznek rám mint egy darab sz*rra.
2008. szept. 23. 12:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%

Azért, mert a tanárok pedagógusok, azaz nevelnek is. Ez a dolguk. Most kell még megfogni a fiatalokat, hogy ne korcsuljanak el, mert valóban eléggé kirívóan öltözködnek/néznek ki. Neked az iskola ugymond egy munkahely és kötelezettségeid vannak, nem arra kell koncentrálnod, hogy hogyan nézel ki. Valószínűleg azért néznek rád úgy, mert nem adod meg nekik a kellő tiszteletet és túl nagy öntudattal szállsz velük szemben.

Ne rám haragudj, a véleményünket kérdezted, nem vagyok még én sem öreg (20vagyok) és én is egyettértem a tanárokkal, hogy ha valami nem stimt akkor szóljanak. Amikor én jártam középiskolában akkor nálunk is rászóltak arra aki miniszoknyába jár, kilóg az egész hasa hogy mutogathassa a lógós "szexi" piercingjét, sőt még arra is aki túl kirivóan zselézte a haját.

De ne aggódj, főiskolán/egyetemen már lesz*rják hogy nézel ki, de majd a munkahelyeden se fognak örülni ha lila hajjal meg halálfejes pólóba jelensz meg...

2008. szept. 23. 13:04
 2/18 anonim ***** válasza:
98%

Ha te egy különcebb tinédzser vagy és egy konzervatív suliba jársz, akkor igen, megtehetik, hogy hazaküldjenek. Ha van "dress-code" építve a házirendbe, akkor az mindenkire nézve kötelező, és ilyen esetekben előfordul, hogy egyáltalán nem tolerálják a szélsőségeket.

Amit tudok tanácsolni, hogy kezdetben próbáld meg visszafogni magad öltözködés és haj terén, szabadidődben pedig továbbra is nyugodtan öltözz úgy, ahogy eddig. Ha mondjuk fél év után, látják, hogy mindenből csak jó jegyeid vannak, akkor utána jobban fogják tolerálni a különcségeidet is, és akkor megint úgy jelenhetsz meg a suliban is, ahogy te szeretnél - már ha akkor is még erre lesz igényed.

2008. szept. 23. 13:06
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
én elég konzervatív suliba jártam, kellett köpeny is középsuliban. Nálunk volt olyan, hogy egy lányt hazaküldtek átöltözni, mert túl rövid volt a nadrágja nyáron. Az igazgatóhelyettes meg egy másik lányt bevitt a mosdóbaés a csap alá tette a fejét, h kimossa belőle a zselét. Nem lehetett hajat festenünk sem. Egyébként nálunk ez benne volt a házirendben.
2008. szept. 23. 13:13
 4/18 anonim ***** válasza:
89%
Sok közük van hozzá. Mosz ezt még lehet, hogy nem érted, de egyrészt a nevelés, másrészt milyen sz*r lehet végignézni az osztályon, ahol mindenki vagy emo, vagy punk, vagy utcalány szerelést hord..
2008. szept. 23. 13:49
 5/18 A kérdező kommentje:
De miért az a normális ami? Mármint ha felveszek egy szoknyát fekete harisnyával bakanccsal, akkor az miért zavarja őket? Ha szőke-lila hajam van attól mivel vagyok én rosszabb? Tanítsanak ne pedig divattippeket adjanak, nem azért járok oda. Különben sincs velem semmi baj, tanulok rendesen, nem balhézok.
2008. szept. 23. 14:07
 6/18 A kérdező kommentje:

Egyébként én inkább örülnék egy olyan osztálynak ahol emo, vagy punk, vagy utcalány szerelésben jár mindenki... Tulajdonképpen az előző sulimban kb ilyen is volt mindenki az osztályban, de az külföldön volt, itt meg semmit nem lehet. Hozzátenném azt is hogy nekem nincsenek "normális" ruháim, nem is szándékozom venni a suli kedvéért. Főleg hogy itt az ég világon mindenhol csak tömegcuccokat lehet kapni.

De az hogy ezért hazaküldenek és felhívják anyumat, en normális?? Megtehetik? Anyum azt mondta holnap bemegy ezt megbeszélni, és tudom hogy kiáll mellettem, azután is így fognak viselkedni velem? Egyáltalán ez minden suliban így megy vagy van olyan ahol nem foglalkoznak azzal hogy nézek ki? Lehet csak rossz sulit választottam?

2008. szept. 23. 14:12
 7/18 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem az iskolával van gond, nyugi nem minden magyar iskola ilyen. Az, hogy apukád bemegy balhézni mindenesetre semmi jót nem jelent, igy csak még több gondod lesz. Ne aggódj, fél év kb. és a tanárok kialakitanak rólad egy képet. Megszokják, hogy nézel ki, felmérik a képességeidet, és onnantól már nem leszel különleges a szemükben. Régen én is lila hajjal meg térdig érő bakkancsal, szegecsekkel mentem iskolába, lefolyt sminkkel. Bár engem haza egyszer se küldtek miatta, de kellett egy kis idő amig megszokták, pedig én is amolyan konzervativ iskolába jártam.
2008. szept. 23. 14:50
 8/18 anonim ***** válasza:
85%

szia!

nálunk ugyanez van,én is konzervatív suliba járok:S

de ez a divat dolog,szerintem tanárfüggő...

viszont az nem biztos,hogy jó ötlet,hogyha a szüleid bemennek,mert lehet ,hogy utána folyamatosan téged fognak szivatni(osztálytársamnak volt hasonló esete,évvégén meghúzta a tanár,azzal az indokkal,hogy barna a szeme,mert ő neki csak a kék szemű lányok tetszenek,erre osztálytársam a szemébe röhögött)

engem meg tegnap közmunkára itéltek,mert azt hitte a tanár,hogy egy horogkereszt van a nyakamban(egy sas van a nyakláncomon)erre én közöltem vele,hogy ez szerintem szánalmasna ideges lett,elküldött ofőmhöz aki szakadt a röhögéstől,mert neki tetszik a láncom:)

2008. szept. 23. 15:33
 9/18 anonim ***** válasza:
81%
Ha nincs benne a házirendben egyértelműen, hogy mit nem lehet felvenni, akkor bizony nem teheti meg a tanár, hogy hazaküld. Azzal, amit te leírtál, szerintem semmi gond nincs. Nem tudom, vannak bizonyos iskolák, ahol csak a teljesen átlagos kinézetű tanulókat képesek elfogadni. Én azt javaslom, keress másikat, ami lazább. Én jártam másfél évig egy egyházi iskolába, onnan én is lettem hazaküldve skótkockás miniszoknya miatt meg lakkozott köröm miatt. Átmentem egy másik gimnáziumba, és ott semmi ilyenért nem szóltak, nem is volt több gondom ezzel. Illetve volt tanár, aki tett megjegyzést a piercingjeimre meg a pink hajamra, de eszébe sem jutott egyiknek sem ezért hazaküldeni. A "legdurvább" megjegyzés az volt, hogy "ha nem a piros hajaddal foglalkoznál, akkor talán több időd jutna megtanulni a matekot". Ezen olyan szinten besértődtem, hogy másnap a tanárnő elnézést kért, amiért megbántott, de elmondta, hogy szerinte ezt az anyagot igen is mindenkinek meg kéne értenie. Meg egyszer bementem úgy suliba, hogy fel volt állítva a tarajam, mert este mentem koncertre (péntek volt) de vonattal és már nem volt időm suli után hazamenni megcsinálni. Annyi volt rá az összes megjegyzés, hogy "anyukád látta ezt?" Amúgy 4,5 -ös átlagom volt, aztán érettségi után elmentem dolgozni, persze azt tudtam, hogy nem mindenhol nézik jó szemmel a megjelenésemet, addigra már hosszú hajam is volt, igaz, hogy színes melírrel. Tisztában voltam vele, hogy egy munkahelyen mit lehet és mit nem. A ruházatommal nem volt semmi gond, mert egyenruhában dolgoztam. Azóta már van egy gyerekem és tejelsen normális ember lett belőlem, idén kezdtem az egyetemet. Szóval nem lett belőlem korcs csak azért, mert a gimnáziumban úgy öltöködtem, ahogy nekem tetszett. És azt mondom, inkább akkor, mint amikor már a munka ebben megakadályoz. Nekem is mindenki azzal jött ám, hogy hogy fogok így munkát találni. De hát miért nem lehet azt megérteni, hogy a diák is tudja, hogy akkor már nem lehet mindent úgy csinálni mint korábban? Addig meg nem mindegy?
2008. szept. 23. 15:58
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha már ekkora problémád vannak a tanáraiddal, akkor szerintem tanulni, se tanulsz... Amúgy általános vagy középiskola?

Az iskolába nem divatozni mész.

Amúgy középiskolába én is bakancsba (volt piros is) jártam (sokszor szoknyába), és feketék voltak a körmeim, de ennél több kirivóságot sosem csináltam és az elején engem sem kedveltek, de tisztelettudó voltam velük, tanultam és rájöttek, hogy nem is vagyok olyan rossz :) Persze az érettségiig ki is nőttem a dolgot.

Volt egy másik osztálytársnőm akit méginkább nem kedveltek az elején mert elég flegma volt, és nemis beszélt sokat. metálos csajszi, szőke haja feketére festve, fekete körmöm, mindig fekete cucc meg zenekaros pólók-pulcsik, és ő volt a legjobb tanuló az osztályunkba. Szóval megszerették.

Szerintem ha Te is normálisan beszélsz velük, és tanulsz akkor kivívod a tiszteletet.

2008. szept. 23. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!