Mi közük van a tanároknak ahhoz, hogy hogyan öltözködöm?
Azért, mert a tanárok pedagógusok, azaz nevelnek is. Ez a dolguk. Most kell még megfogni a fiatalokat, hogy ne korcsuljanak el, mert valóban eléggé kirívóan öltözködnek/néznek ki. Neked az iskola ugymond egy munkahely és kötelezettségeid vannak, nem arra kell koncentrálnod, hogy hogyan nézel ki. Valószínűleg azért néznek rád úgy, mert nem adod meg nekik a kellő tiszteletet és túl nagy öntudattal szállsz velük szemben.
Ne rám haragudj, a véleményünket kérdezted, nem vagyok még én sem öreg (20vagyok) és én is egyettértem a tanárokkal, hogy ha valami nem stimt akkor szóljanak. Amikor én jártam középiskolában akkor nálunk is rászóltak arra aki miniszoknyába jár, kilóg az egész hasa hogy mutogathassa a lógós "szexi" piercingjét, sőt még arra is aki túl kirivóan zselézte a haját.
De ne aggódj, főiskolán/egyetemen már lesz*rják hogy nézel ki, de majd a munkahelyeden se fognak örülni ha lila hajjal meg halálfejes pólóba jelensz meg...
Ha te egy különcebb tinédzser vagy és egy konzervatív suliba jársz, akkor igen, megtehetik, hogy hazaküldjenek. Ha van "dress-code" építve a házirendbe, akkor az mindenkire nézve kötelező, és ilyen esetekben előfordul, hogy egyáltalán nem tolerálják a szélsőségeket.
Amit tudok tanácsolni, hogy kezdetben próbáld meg visszafogni magad öltözködés és haj terén, szabadidődben pedig továbbra is nyugodtan öltözz úgy, ahogy eddig. Ha mondjuk fél év után, látják, hogy mindenből csak jó jegyeid vannak, akkor utána jobban fogják tolerálni a különcségeidet is, és akkor megint úgy jelenhetsz meg a suliban is, ahogy te szeretnél - már ha akkor is még erre lesz igényed.
Egyébként én inkább örülnék egy olyan osztálynak ahol emo, vagy punk, vagy utcalány szerelésben jár mindenki... Tulajdonképpen az előző sulimban kb ilyen is volt mindenki az osztályban, de az külföldön volt, itt meg semmit nem lehet. Hozzátenném azt is hogy nekem nincsenek "normális" ruháim, nem is szándékozom venni a suli kedvéért. Főleg hogy itt az ég világon mindenhol csak tömegcuccokat lehet kapni.
De az hogy ezért hazaküldenek és felhívják anyumat, en normális?? Megtehetik? Anyum azt mondta holnap bemegy ezt megbeszélni, és tudom hogy kiáll mellettem, azután is így fognak viselkedni velem? Egyáltalán ez minden suliban így megy vagy van olyan ahol nem foglalkoznak azzal hogy nézek ki? Lehet csak rossz sulit választottam?
szia!
nálunk ugyanez van,én is konzervatív suliba járok:S
de ez a divat dolog,szerintem tanárfüggő...
viszont az nem biztos,hogy jó ötlet,hogyha a szüleid bemennek,mert lehet ,hogy utána folyamatosan téged fognak szivatni(osztálytársamnak volt hasonló esete,évvégén meghúzta a tanár,azzal az indokkal,hogy barna a szeme,mert ő neki csak a kék szemű lányok tetszenek,erre osztálytársam a szemébe röhögött)
engem meg tegnap közmunkára itéltek,mert azt hitte a tanár,hogy egy horogkereszt van a nyakamban(egy sas van a nyakláncomon)erre én közöltem vele,hogy ez szerintem szánalmasna ideges lett,elküldött ofőmhöz aki szakadt a röhögéstől,mert neki tetszik a láncom:)
Ha már ekkora problémád vannak a tanáraiddal, akkor szerintem tanulni, se tanulsz... Amúgy általános vagy középiskola?
Az iskolába nem divatozni mész.
Amúgy középiskolába én is bakancsba (volt piros is) jártam (sokszor szoknyába), és feketék voltak a körmeim, de ennél több kirivóságot sosem csináltam és az elején engem sem kedveltek, de tisztelettudó voltam velük, tanultam és rájöttek, hogy nem is vagyok olyan rossz :) Persze az érettségiig ki is nőttem a dolgot.
Volt egy másik osztálytársnőm akit méginkább nem kedveltek az elején mert elég flegma volt, és nemis beszélt sokat. metálos csajszi, szőke haja feketére festve, fekete körmöm, mindig fekete cucc meg zenekaros pólók-pulcsik, és ő volt a legjobb tanuló az osztályunkba. Szóval megszerették.
Szerintem ha Te is normálisan beszélsz velük, és tanulsz akkor kivívod a tiszteletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!