Trickentrack kérdése:
Hogy tudom kiszámolni, hogy ha két vegyületet azonos töménységnél 7:3 arányban kell keverni akkor, ha az egyik 10% a másik 35%-os?
Figyelt kérdés
Igazából nyák maráshoz kellene a vegyület! sósav+hidrogénperoxid Azt olvastam, hogy azonos töménységnél 7:3 arányban kell vegyíteni. Sósavból csak a hagyományos háztartásit kaptam(10%) peroxidból pedig 35%-osat. Hogyan tudom kiszámolni akkor hogy miből mennyit?2016. ápr. 19. 17:25
1/1 anonim válasza:
ha 10% akkor , pl legyen a kiindulási szám: 70
700 ban van 70 sósav
ahhoz kel 30 hidrogénperoxid
100 ban 35 akkor
X ben van 30
100*30/35= 85,714
700 sósavhoz kell 85,7 Hidrogénperoxid
( mértékegységet, sűrűséget nem írtál sehol, ezek megtalálhatóak a neten, de szerintem elég ennyire pontosan, innentől mindegy, hogy gramm vagy cm3 )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!