Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a szituációról? Joga van ehhez, egy iskolaigazgatónak?

Figyelt kérdés
Negyedikes gyerekek iskola után elmennek lopni egy boltba. Elkapják őket és felhívják az iskolát. Másnap az igazgató kiállítja az osztály, osztályfőnök elé a delikvenseket és leégeti őket.
2016. ápr. 14. 18:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%
Joga van. Sőt! Elvárhatja az iskola, hogy a tanulói iskolán kívül is viselkedjenek. Ha ő lopott volna ti nem beszélnétek róla, mert semmi közötök hozzá? Ugyanmár!
2016. ápr. 14. 20:45
 12/24 A kérdező kommentje:
Látom, nincs sok fogalmatok a gyerekpszichológiáról, oktatásról...
2016. ápr. 14. 20:53
 13/24 anonim ***** válasza:
77%

De, van róla fogalmunk.

Meg arról is van, hogy a többieket védeni kell. Most legalább tudják, hogy figyeljenek a dolgaikra.

Hiába háborogsz, két dolog lehet: az egyik, hogy tesznek rá magasról, sőt, még büszkék is rá, hogy lám, micsoda vagányok, tehát tök mindegy, hogy kiállították őket. 2: vagy elgondolkodnak, mert szar ott állni és szégyekezni, ebben az esetben meg elérte a célját a büntetés.

2016. ápr. 14. 21:01
 14/24 A kérdező kommentje:

Tényleg? Én még nem láttam oktatási- nevelési módszerek között említeni a GYEREK megalázását...

Tehát szerinted meghurcoltatás nélkül nem is lehet elgondolkodtatni őket a tettükről? Vagy másmilyen módon "megbüntetni" őket? Akkor ilyen alapon meg is verhette volna őket az igazgató?

2016. ápr. 14. 21:11
 15/24 anonim ***** válasza:
45%
10 évesen lop. 20 évesen mit fog tenni? Tudod mit csináltak nagyszüleink ilyen helyzetben? Úgy elpcsázták őket, hogy örökre megjegyezték! Nem ám még lelkizünk, meg védjük őket, mert megszégyenülnek, hogy leszidja őket az igazgató és még az igazgatót támadjuk, mert szegény gyerek lelkivilága! Ébresztő! LOPTAK! Van két gyerekem, de ha lopni mernének, kva nagy bajban lennének. Igen, 10 évesen is! Eszem ágában nem lenne védeni a tettüket, mert ez NAGY BAJ! N32
2016. ápr. 14. 21:56
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen, LOPTAK, nem embert öltek.

A nagyszülővel példálózó, verekedős módszerekről, hogy mi a véleményem, inkább nem írom le, csak annyit tudok mondani, hogy mindenki úgy büntessen meg másokat a hibáiért, ahogy ők elvárnák fordított esetben...

Hol védtem én a TETTÜKET?

Csak éppen nem értek vele egyet, hogy meghurcoltatással kell meg nevelni, jó útra téríteni egy gyereket, ha hibázott. Kitéve őket a kiközösítés, megvetés, csúfolódás lehetőségeinek.... persze tudjuk, a ti világotokban "nem ám lelkizzünk". Vajon miért van ennyi elcseszett felnőtt? Van fogalmatok róla, hogy a gyerekkori élmények mennyiben meghatároznak egy embert? De hát kit érdekel a lelke, hiszen LOPOTT az a 10 éves...

Egy finn iskolában ilyen elő nem fordulhatna. Érdekes, mégis eredményesebb náluk az oktatás. Különös...

2016. ápr. 14. 23:52
 17/24 anonim ***** válasza:

Magukra vessenek, hogy ha kiközösítik őket. Őszintén szólva meg is érdemlik. Azt mondod, hogy nem véded őket, de az írásodból az jön le, de most nem is ez a lényeg.

Örülhetnek, hogy nem rúgták őket ki. Igazgató helyébe meg tettem volna. Más országoknál.. te jöttél Finnországgal, én jövök Japánnal. Ott ha a gyerek lop, vagy bármi hasonlót elkövet azonnal kirúgják az iskolából, sőt még a szülőt is felelősségre vonják.. és Japánban a tanítás elg magas színvonalú...

2016. ápr. 15. 00:24
 18/24 anonim ***** válasza:
Saját magukat alázták meg.
2016. ápr. 15. 06:27
 19/24 anonim ***** válasza:

Kérdező... ezt úgy adod elő, mintha legalábbis megkövezték volna őket... és nem kell habzó szájjal védeni őket, mert ha „boldog gyerekkort” akarnak, akkor talán úgy is kellene viselkedniük... Szerintem egy normális tízévesnek még csak eszébe sem jut, hogy lopni kellene, aki meg rosszat csinál, nehogy már még az ő lelki világa sérüljön... És persze, gondolom, más véleményen lennél, hogyha tőled loptak volna...

Hidd el, nagyon is olcsón megúszták.

2016. ápr. 15. 08:22
 20/24 anonim ***** válasza:
Egy átlagos tíz éves nem lop, mert tudja, hogy az rossz. Azt gondolom, hogy oda kell figyelni a gyerekre és a lelkére, de van az a pont, amikor a finomkodásnak nincs helye. Ez az a pont. A lopás nem "csak" lopás. Nagyon komoly dolog, de te ezt úgy mondod, mintha teljesen beleférne egy tíz éves gyerek mindennapjaiba, aprócska hiba, semmi más. Szerintem komoly és súlyos bűn, és ha nem vesszük komolyan, akkor nagy baj lesz belőle később. Tíz évesen a gyereknek vállalnia kell a tettei következményeit. Ez itt meg is történt. A nekik megfelelő szinten. Az igazgatóval értek egyet. Nem négyszemközt kell azt mondani Pistikének, hogy hááát ezt azért nem kellett volna, hanem nagyon komolyan nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez SÚLYOS dolog, és még egyszer nem fordulhat elő. Gondolom valamelyik szülője lehetsz, azért véded foggal-körömmel. Javaslom az önkritikát, mert a tíz éves gyerek nem a megfelelő nevelés miatt kerül ilyen helyzetbe, hanem mert a szülő valahol rosszul húzta meg a határokat! N32
2016. ápr. 15. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!