Ezért lehetséges matekból a felmentés?
van egy barátnőm, aki fel van mentve matekból. De olyan érveket hozz fel, amik majdnem, hogy rám is igazak, sőt más osztálytársaimra is. Mint például az, hogy azt nem tudja kiszámolni fejben, hogy 96-ban mennyiszer van meg a 3. De például azt én magam se tudom kiszámolni fejben.
Aztán azt, hogy 10 00 fölött nehezen megy neki az összeadás, csak részenként tud összeadni. De ez most elvi kérdés, mert valahogyan az ember lassan vagy gyorsan ,de ki tudja számolni a 10 000 fölötti összeget is.
Aztán a szorzótáblával van még gondja. Nem tudtam mondjuk azt értelmezni, hogy a 10-es szorzóval vagy 10 feletti számokkal már nehezen tud szorozni.
De mondom, vannak hasonló emberek ,akiket ismerek, ők mégis érettségire készülnek belőle (végzős vagyok).
Akkor ez hogy van?
L/19
Létezik a diszkalkulia, de ezt nála szakértő állapította meg, ha felmentést kapott, nem bemondásra megy. Amiket felsoroltál, az csak néhány tünete a problémának.
Ha neked is gondod van, el kell(ett volna) menni vizsgálatra.
Tulajdonképpen nem is én vagyok a téma, én tisztában vagyok azzal, hogy azért megvannak a képességeim ahhoz, hogy a matekhoz komolyabban is értsek.
Hanem csak elgondolkodtam azon, hogy van például egy másik barátnőm, aki már 10.-be megbukott matekból (aztán átment a pótvizsgán) és konkrétan én és egy másik barátnőm segítettük át dolgozatoknál őt egyenesen 12.-ig, mert különben 10.-be 11.-be maradt volna. És ő neki, ha többször is elmagyarázza az ember, de nem érti meg. Neki komolyabb gondjai vannak vele, az szent.
Kérdező, szinte még végig sem olvastam, hogy "96-ban mennyiszer van meg a 3", már rávágtam, hogy 32. A szorzótáblát meg elvileg 7-8 évesen már tudni kell.
Ritka hülye ez a mai középiskolás banda. Tisztelet a kisszámú kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!