Fémipari cégnél dolgozom, érdemes lenne elvégezni a fősulit (gépészmérnök)?
A helyzet adott érettségim van, ami egy papírfecni.
Munka mellett(8órás) azt hiszem eltudnám végezni a gödöllői gépészmérnöki karát. Szívem szerint a villamosmérnökit végezném el(BME), de azt hallottam sok helyről, hogy munka mellett lehetetlen. Mit gondoltok, mit kezdjek magammal??
Hát csak annyit mondok hogy voltam egy ilyen előadáson ahol a gépész mérnököket mutatták lebontva, és talán 10-20% lesz mérnök...
Lehet hogy szerinted nagyon laza, de szerintem egy 80-90%-os kiesési rátával nem olyan laza a dolog...
"A helyzet adott érettségim van, ami egy papírfecni."
Sajnos a diploma is papírfecni. Attól, hogy valakinek diplomája van, attól még nem lesz jó szakember. Nekem van olyan diplomás gépészmérnök ismerősöm aki 130 nettót keres és sík hülye mindenhez, de a diplomája azért megvan. Illetve van olyan ismerősöm is, aki anyagmérnökit kezdett, de nem fejezte még be, pár vizsgája hiányzik, de az adott cégnél már annyira bedolgozta magát 25 éves korára, hogy csoportvezető lett és netto 500-at keres..
Nálam a nettó 500ezer az bruttó 665~680 ezer.
És van olyan cég, ahol megadják és nem rokon. Nem egy ilyen esetről hallottam már és nem egy cégről ahol megadják.:) Természetesen megértem, hogy hihetetlennek hangzik és én is szörnyülködöm rajta, mert én diplomás mérnökként felét sem kapom meg. De sajnos ez van...ki kell fogni az ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!