Gépészmérnök BSc után érdemes elvégezni egy CNC forgácsoló OKJ-t vagy teljesen fölösleges?
Az a gond, hogy amit te elakarnál végezni, az egy 8 általánoshoz kötött képzés, amit lényegében egy betanított munkás is elvégezhet.
Én idén végeztem Gépgyártás-technológiai technikusként, jövőre egyetem. Ebbe nekünk volt forgácsolás rendesen. De így visszatekintve nem az segített, hogy a gép mellett álltál, mert azt elsőre meguntad, miután kitapasztalod mit hogyan kell.
Magának a programozásnak a menetét kell megértened, amit egy könyvből is eltudsz sajátítani, persze nem olyan mint az igazi. De magát a programozást otthoni szimulációs programokkal is kitudod próbálni, ami azért jó, mert csak programozás az ami kell. A gyártósoron úgyis különböző gépek lesznek, amihez majd kapsz egy kezelési útmutatót, és az alapján kell programot írnod, de mivel megtanulod, hogy mihez mi kell, így csak rá kell keresned az útmutatóban.
Az meg a másik, hogy nekünk lett volna lehetőség megcsinálni a CNC forgácsolót is egyben, csakhogy idén már CNC Gépkezelőnek hívják, ami egy kicsit elbizonytalanító, hiszen úgy hangzik, mintha gombnyomogató lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!