Ma az ATV-n volt egy érdekes feladvány, aminek a megfejtésére sehogyan sem jöttem rá. Miután kiírták a helyes megoldást azután sem jöttem rá, miért annyi, szóval aki érti, miért ennyi, az kérem szépen magyarázza meg:
4+2-5x0+
12-6+2+7
+5+2-3x1
+7+4-1=?
Megfejtés: 708
De miért ennyi???
2010. ápr. 5. 16:28
1/9 anonim válasza:
A felírt műveletek végeredménye 35. Ez biztos, 2x átszámoltam.
Amúgy azt a játékot én is néztem már többször, nagyon idegesítő. Mindig valami oltári nagy baromságot adnak megfejtésnek, aminek köze sincs az adott feladathoz. Arra megy ki hogy minél többen telefonáljanak be és minél több pénzt gyűjtsenek a néptől.. A múltkor pl. egy ugyanilyen feladvány megfejtése 1020 körül volt.. na persze..
2010. ápr. 5. 18:13
2/9 anonim válasza:
ja és persze hogy semmiképpen el ne találják. És már nagyon fel tud pörgetni amikor a negyvenedik órát indítják..
2010. ápr. 5. 18:15
3/9 anonim válasza:
ennek az égvilágon semmi értelme nincs
2010. ápr. 5. 18:15
4/9 A kérdező kommentje:
alul egy csíkon pedig azt írták, adja össze a számokat! Még hogyha az írásjeleket sem veszem figyelembe, hanem összeadom a számokat, akkor sem 708 jön ki. Én már mindent mindennel szoroztam, összeadtam, kivontam, de sehogysem jött ki 708.
2010. ápr. 5. 23:36
5/9 anonim válasza:
Miért van az első sor végén az összeadásjel és miért van az utolsó két sornak pont az elején? Véletlenül írtad így vagy a TV-ben is így volt? Az x-ek pedig szorzásjelek lennének?
2010. ápr. 6. 01:42
6/9 A kérdező kommentje:
úgy írtam ahogyan a képen volt! x a szorzás
2010. ápr. 6. 11:54
7/9 anonim válasza:
Mert az az egész 1 műveletsor, ha jól értelmezem:
4+2-5x0+12-6+2+7+5+2-3x1+7+4-1=?
Így, ugye?
2010. ápr. 6. 20:08
8/9 anonim válasza:
Legalábbis abban a játékban ilyet szoktak. És persze a megfejtés eltalálhatatlan. Arra megy ki a játék hogy minél többen telefonáljanak és még véletlenül se találják el..
2010. ápr. 6. 20:10
9/9 A kérdező kommentje:
Tök mindegy hogyan ad ki az egész egy művelet sort, mert egybe és soronként összeadva sem jön ki a 708. A végén egy faszi úgy találta ki a megfejtést, hogy már kiírták, hogy választani lehet, 29 vagy 708. És mivel a 29-et már százan mondták előtte és nem volt, jó, még szép, hogy eltalálta, de addigra a 300ezres nyereményt lecsökkentették 60ezerre. Azért a szerkesztőknek ezt elküldeném és csak akkor adnék nekik fizetést, ha levezetik nekem a feladványt, és kijön a 708. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!