A 2015-ős matek érettségi az előzőekhez képest könnyű, vagy nehéz volt?
Attól még, hogy nem lehet lemérni kilóra, igenis meg lehet ítélni egy olyannak, aki képben van az összes érettségivel 2005 óta...
Ha a rövid válaszomra vagy kíváncsi : szerintem ötöst, sőt, 90% fölöttit nehezebb volt elérni, de a kettest nagyon egyszerűen meg tudta szerezni mindenki.
A hosszabb:
Véleményem szerint az első részben két feladat volt neccesebb, illetve inkább úgy mondom, hogy az eddigi érettségiktől elütő típusfeladat.
Ezek a 4. és a 12. feladat. Az elsőért nagyon hisztiztek annak idején, hogy 'paraméteres', pedig annyira azért nem vészes, mint amennyire elsőnek látszik. Az utolsót még az M1-en se sikerült a pappernak megoldani, szóval lehet, hogy ott sok rossz megoldás született.
A második részről:
Nem szoktátok szeretni a síkgeometriás feladatokat, a 13. pedig az volt.
Abszolútértékes egyenlet is régen volt, ez kifoghatott pár emberen (14. feladat).
A 15. feladat véleményem szerint nem volt vészes, ha sokat próbálkozik az ember, rájöhetett a megoldásra.
16. feladat nagy része a kamatos kamat képlettel megoldható volt, aki azt jobban vette, annak egyszerűbb volt.
Utolsó két feladatban volt valség, ezeket ismét nem szoktátok szerezni, de legalább választható volt, szóval azért a 17. feladatot ki lehetett ügyeskedni, a 18. viszont egy tipikus, agyalós kombinatorika-valség egy pár ingyen halmazos ponttal megszórva.
Lényeg a lényeg, minden feladatból össze tudott mazsolázni 3-5 részpontot az is, aki 2-3-as tanuló volt a suliban, de elég könnyű volt elrontani részfeladatokat (nem tudom, mi a cél, azért írtam le a két végletet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!