Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Dolgozatokra kell jegyet adni?

Dolgozatokra kell jegyet adni?

Figyelt kérdés
Irodalomórán el kell olvasni a kötelező olvasmányokat(még csak elolvassuk,de nem elemezzük/beszéljük ki őket) és egyből írunk dolgozatot belőle (ki mondta kinek,kire gondolt az adott személy,jellemezzük a szereplőket).Mikor kikapjuk a dolgozatokat akkor vagy egyest kapunk vagy semmit.Ez így normális/szakszerű?

2016. márc. 26. 17:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
12%

"Látom te tipikusan az a fajta diák vagy aki mindenért kekszet kér mert olyan jó volt... "

Nem, ő olyan diák aki megkérdőjelezi a marhaságot hiába akarják a fejébe verni. Ez sajnos ritka, viszont nagyon is jó.

Nincs ezzel semmi probléma, a tanár dolga nem csak az, hogy végigverje a diákokon a tantervet amit kiraknak elé év elején.

2016. márc. 26. 19:48
 12/26 anonim ***** válasza:
76%
Ezt a sok baromságot honnan vetted? :D
2016. márc. 26. 20:02
 13/26 anonim ***** válasza:
13%
Pontosan melyik részét érzed marhaságnak? Jó lenne, ha pontosítanál, mert így ez ...
2016. márc. 26. 20:41
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nem kettős mérce?Ha nem olvasom el akkor egyest kapok ha meg elolvasom akkor meg semmi?"

Tudod ha elvégzem a munkát amit a főnököm kiad, akkor nem történik semmi különös, ezt vállaltam amikor elfogadtam az állást. Ha viszont megtagadom a melót, akkor kirúgnak. Milyen fránya kettős mérce már ez!?

2016. márc. 26. 20:47
 15/26 A kérdező kommentje:

"Tudod ha elvégzem a munkát amit a főnököm kiad, akkor nem történik semmi különös, ezt vállaltam amikor elfogadtam az állást"

1.Kapsz érte fizetést.

2.Az iskola nem munkahely hanem egy szolgáltatás.A szüleink fizetnek azért,hogy az iskola létezhessen(adó formájába fizeti ki a tanárok,portások,takarítók fizetését,meg az áram-víz-gázszámlát)

Az a baj,hogy csak a tanár hibázhat következmények nélkül

2016. márc. 26. 20:54
 16/26 anonim ***** válasza:
60%

"elolvasta-e a gyerek az adott kötelező olvasmányt, ami a legtöbb esetben unalmas, száraz a kijelölt korosztály részére. "

Tudja fene! Én 12 évesen magamtól olvastam el a Kőszivű ember fiait, és még tetszett is. Bár én valami perverz stréber vagyok. Az is igaz, hogy ez már 35 éve történt a nyári szünetben, amikor épp unalmamban nem tudtam mit csinálni a nagyszüleimnél. Az is igaz, hogy akkor még nem volt kábeltévé, és internet.

Ráadásul a keresztlányomék meg Rejtő Jenőt kaptak kötelező olvasmányként, tehát mégis változik az oktatás valamicskét.

2016. márc. 26. 20:54
 17/26 gnoomage ***** válasza:

Kedves kérdező, most akkor dönts el mit is akarsz... Felhozod a munkahelyet, majd amint elkezdik megcáfolni azonnal elakarod törölni az egész munkahelyi témát a kérdésed válaszaiban...

Megkaptad a válaszokat, de mégse fogadod el, akkor minek kérdezel? Vagy ha már magadba el is fogadtad, csak nem a te nézeteidhez passzol miért küzdesz ellene ilyen nyilvánosan?

A mai tantervben a magyar az aminek valamennyi értelme van és próbáltak valami rendszert felhozni, hisz ezzel tanulod a nyelvet, bővíted a szókincsedet...

Ennek viszont az a feltétele, hogy el is olvasod amit a tanár el vár, amit persze valamilyen érthetetlen és bugyuta módon ellenőriznie kell... Neki nem az a feladata hogy 8 éveseknek adjon lelki segélyt folyamatos bókokkal, a szüleid se ezért adóznak és az állam se ezért dobja nekik a fizetést! Ő neki annyi tudást kell rátok ragasztani, amennyit tud...

De még egy dolog amit nem értek: miért kéne átbeszélni egy nagyjából egyszerű könyvet, ha csak annyi a kérdés, hogy "ki mondta kinek,kire gondolt az adott személy,jellemezzük a szereplőket"? Hisz ezeket nem kell megbeszélni, ehhez el kell olvasnod a könyvet és ha nem egy teljes kisegítő suliba jársz akkor már kb 10-12 évesen rá kell jönnöd ezekre...

2016. márc. 27. 20:39
 18/26 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyen szerencsére nem volt - csak azután irattak velünk miután meg lett beszélve a mű
2016. márc. 29. 12:55
 19/26 anonim ***** válasza:

Milyen suliban van ez?

Vlmi szakközép?

2016. márc. 29. 12:57
 20/26 A kérdező kommentje:
Gimnáziumba van ez
2016. ápr. 2. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!