2,666-es átlagra milyen jegyet adhat egy tanár? Osztályozó értekezlet előtt írt témazáró dolgozat jegyét miért második félévre írja be?
Ezekből a kettes nem témazáró volt?
Lehet, hogy más jegy (mondjuk felelet) sincs beírva a naplóba?
A dolgozatok nem lettek kiadva vagy a gyerek nem hozta haza megmutatni?
Egyébként ha tényleg tanár volnál, nem kérdeznél ilyeneket.
Mivel romlottak a jegyeid, ezért nyugodtan adhat kettest. söt az az elvárható.
A tanárnak NEM (nem csak) az átlagot kell figyelembe vennie, hanem a tanuló fejlöde´sét, hozzáállását it
Tanár függő, nekem volt olyan 2,3-ra hármast kaptam, de volt olyan, hogy 3,7-re hérmast. Előbbi mert szeretett a tanár, utóbbi pedig mert nem kedveltük egymást. De volt olyan tanárom,aki azt mondta hármast akkor ad ha 3.0 megvan az átlagom. Tanárnak ennyi szubjektív véleményezése lehet, és fél évben ezt gyakran alkalmazzák a lefele kerekítést, mert ha most hármast adott volna akkor lehet lazán venné a dolgokat és ezzel próbál ösztökélni hogy tanuljon ,de év végén felfele kerekít majd, vagyis bízzunk benne.Egyébként egyetemen egyik "kedvenc tanárom" olyan 90 % volt az elvárás a ketteshez . Sőt volt olyan ,hogy vagy ötös vagy egyes. Ja én nekem is volt olyan tanár hogy nagyon nagy családi ellentét volt, 4 éig küzdöttem szaközépbe miatta, bármit csináltam 4-esnél jobb nem voltam inkább hármas. Érettségin is lesz...tot.
Egyébként nem rosszindulatú, mert ha kettes lett volna a dolgozata akkor meg úgy is jogosan döntött valahol, néha a szülők tulzottan védig gyereküket, anyum is ilyen volt.A szülőnek joga van a dolgozatokat látni, egyeztetni kell a tanárral, van fogadó órája, kötelessége megmutatni. Az igazgatóhoz lehet fordulni de ő a tanára pártját foglya fogni. én azt javaslom, érdemes a dolgozatokat megnézni, mert lehet midnegyik épp csak megutötték a jobb jegy szintjét.
6-os vagyok. Már az én időmben is duplán számított a tz-jegy.
Az történelem esszé írásnak nincs köze a magyarhoz. Javaslom, nézzetek meg egy történelem érettségi javító kulcsot/tájékoztatót, ott benne van részletesen, hogy mik az elvárások az esszében és milyen súllyal értékelik azokat. Nem most vezették be a kétszintű érettségit, de még most is a legnagyobb problémát az érettségin ez jelenti, ezt csak gyakorlással lehet elsajátítani, én üdvözlöm azokat a tanárokat, akik ezt erőltetik a 4 év során. Nekünk jó tanárunk volt, rengetek esszét írtunk, egyre jobbak lettünk, így nem lettet olyan siralmasak az esszéink, mint az átlag tanulóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!