Ha diszkalkulia felmérésen az IQ tesztem jó, de a számoláson megbukom, akkor is átküldhetnek speciális suliba?
Miért küldenének át? Nem értem.
Hanyadikos vagy?
Aki diszkalkuliás, az jogosult pl. fejlesztésre, illetve ha erről megvan a hivatalos papír, akkor akár érettségizni sem kell számolással kapcsolatos tantárgyakból (matek, fizika). Ugyanígy van a diszlexiásokkal is. Unokatesóm az, neki pl. nem kellett magyarból írásban érettségiznie.
Remélem, segítettem.
Ha az IQ teszt eredménye jó, akkor kellően intelligens ember vagy, aki nem kisegítő iskolába való.
Amúgy miért kellett ez a vizsgálat/felmérés?
Egyik lányom sulijában az osztályfőnök (9-es) külön szólt pl. az egyik szülőnek, hogy vigyék el a gyereküket vizsgálatra, mert teljesen el van varázsolva matekból, semmit sem képes megoldani. Ha a nevelési tanácsadóban megkapják a hivatalos szakvéleményt, akkor felmentést kap az érintett tantárgyakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!