Magyar emeltre mit érdemes elolvasni?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nehéz a magyar emelt, szubjektív meg ilyenek, és konkrétan mindent az égvilágon tudni kell, de (és ez főleg azokhoz intézett kérdés, akik már túlestek rajta mostanában) mik azok az olvasmányok, amiket nagyon érdemes elolvasni, mert sokat segíthet, mely írók és költők a legfontosabbak, szóval tulajdonképpen az érdekel, hogy mivel kezdjem, mi a kihagyhatatlan, mi az, amit meg se próbáljak hanyagolni, ha jó emelt szintűt akarok írni magyarból?2016. márc. 12. 19:07
1/4 anonim válasza:
Voltam magyar emelten, és irodalom Oktv-n is. Nagyon fontos a 20., illetve a 19. század MAGYAR irodalma. Ez teszi ki a legnagyobb részét. Ebből az időszakból a külföldieket is érdemes tanulni. De a középkor, reneszánsz, barokk és ilyen régebbiek (főleg külföldiek) ritkán vannak, inkább hanyagold.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez hasznos volt. Igen, én is sejtettem, hogy az elmúlt kétszáz év magyarjai a legfontosabbak, de biztosabb azért egy tapasztalttól "hallani". A korábbi korokat azért gondoltam, hogy jó lenne, ha nem maradnának ki, mert a későbbiek mégis csak abból építkeznek, de így már tudom, mire koncentráljak igazán.
2016. márc. 12. 19:55
3/4 anonim válasza:
1es vagyok. Szívesen. Elég ha csak az alapozás miatt nézed át a korai korokat. Én sajnos mikor múlt évben érettségiztem, a korábbiakat tanultam ezerrel, az elmúlt kétszáz évet meg csak nézegettem. És nem volt túl jó élmény, mikor megláttam a feladatokat. Veled ez ne történjen meg :D
4/4 anonim válasza:
Én is most emeltezek, és én csak a 4 tankönyvet, szöveggyűjteményt tanulgatom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!