Jó tipp tanuláshoz?
Van valami jó tippetek ahhoz, hogy hogyan tanuljunk meg sok mindent rövid idő alatt
(egyetemistáknak biztos van 1-2 trükk a tarsolyukban :) )
Hát, ez annyira egyénfüggő, neked kell kitapasztanod, neked mi működik.
Manapság már nem "divatos" módszer, de nekem a kiemelőtoll és a többszöri átolvasás vált be a legjobban (Bár a "sima" átolvasásról egyre többen mondják, hogy nem hatékony, én ellenpélda vagyok). Meg ha van tételsor, akkor a tételek kidolgozása - leginkább laptopon, mert így jól szerkeszthető, és a gépírás külalakja jobban megragad képileg, bár kifejezetten szépen írok. Legtöbbször ki sem nyomtatom a tételeket, legfeljebb egy 2-3 oldalas összefoglalót a legfontosabb adatokról.
A hangos olvasástól megfájdul a fejem, a felmondástól összeszorul a gyomrom, a tanulókártyák elkészítésére rengeteg időm elment, de szinte sosem használtam őket, rajzolni (pl. ábrákat) meg nem tudok:S
Kémiatanulásoz viszont itt kaptam egy remek ötletet, letörölhető táblára szoktam firkálgatni egyenleteket meg konstitúciós képleteket - tényleg jó, hogy nem kell papírt pazarolni rá, de a többszöri leírás "beleviszi" az ember kezébe.
Viszont a számolást szeretem füzetbe írni, valahogy az egyre megtelő lapok látványa is megnyugtat:) Azon kívül vissza tudom nézni a megoldások elvi menetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!