Ti milyen tippeket adnátok tanuláshoz?
Tanulás után aludj egyet, ha délután tanulsz iktass be egy félórás szunyát, ha meg este aztán már ne menj fel a fece-re, hanem feküdj le. Így a bevitt információt nem írja felül semmi. Használj szövegkiemelőt, húzd be a fontos szövegeket, a szín kapcsolatot épít az anyaggal és könnyebb a felidézés. Dúdolgass magadban egy hülye kis dallamot, az is elősegítheti a felidézést. Ezeknek az a lényege, hogy a hosszútávú memóriába egyszerre mented el és az egyik felidézése megkönnyíti a másikét, jelen esetben egy színt vagy egy hülye dallamot könnyebb felidézni szubszidiaritás fogalmánál.
Tanulj értelemmel, rendezd a fogalmakat struktúrába, kezd a fő vagy gyűjtőfogalmakkal majd haladj az egyre kisebbek, specifikusak felé.
Írj vázlatot, olvasd el az anyagot és próbáld meg a saját szavaiddal elmagyarázni magadnak.
Hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Nalam ez nagyon jol beval, tuti otos doga!
Elolvasom az anyagot, amit meg kell tanulni. Utana pihenek egy 10 percet. Eloveszek egy papirt es egy tollat, es kijegyzetelem a fontos dolgokat. Ezutan elkezdem "bemagolni" a papirra irtakat:)
Nekem ezek váltak be - de mindenki más típus, szóval lehet, hogy te egészen más típusú tanuló vagy.
-tanulás közben még egyszer leírtam mindent kis papírokra... már azzal is csomó mindent megtanultam, és volt mellette puskám is, amit ritkán használtam, de megnyugtató érzés volt, hogy mellettem van
-meg kell találnod, hogy melyik napszakban vagy igazán elemedben - én pl. este, éjjel, hajnalban jobban tudok koncentrálni a tanulásra, mint nappal
-akaraterő, akaraterő, akaraterő - esetleg kilátásba helyezni vmit, amivel megjutalmazod magad
-előre napokra leosztani, hogy kb. mennyit kell csinálni - lehet jó előre elkezdeni, mert ha egyik nap nem úgy sikerül, akkor még van idő helyrehozni
-én speciel lekapcsoltam azokat a netes oldalakat, amik elcsábítanának, ablak-ajtó becsuk, semmi zaj... de van, akinek pl. kell hozzá a zene
-mindenképpen max. 2 óra után menj ki kicsit szünetre, levegőztess, egyél stb., mert akkor újult erővel állsz neki utána
-ha esetleg haverok jönnének, jó műsor megy a tévében, tanulj meg nemet mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!