Az orvosi egyetemen milyen szinten kell a kémia?
Az emelt anyagnál elméletben kicsit több kell, számolás terén még szerintem annyi se, mint az emelt érettségire.
A vizsga egyetemfüggő.
Attól függ, melyik egyetemen.
Első félévben orvosi kémiánk volt, számolások egyszerűbbek voltak az érettséginél, az elméleti rész pedig emelt tudásból teljesíthető volt. Utána 3 félév biokémia következett, semmi köze nem volt az érettségihez, nehezen teljesíthető, szívatós tárgy volt. Sok enzimreakciót kellett képlettel bemagolni, ami csak a beugró volt, utána következett maga a vizsga. Nem tesztes volt, kérdésekre kellett válaszokat adni. Volt, hogy csak enzimneveket kellett felsorolni, volt mondatos válasz is, de egyik sem esszé jellegű. Ez PTE. Számolás úgy emlékszem a 3. félévben volt csak, vmi ATP-s, de nem volt nehéz, lényegében ajándékpont volt a többi feladathoz képest.
(előző) Ezt csak orvosi kémiára írtam. :D
Vizsga meg szerintem egyetem függő. DOTE-n tesztes az írásbeli beugró illetve az évközi ZH-k, aztán a szóbeli 3 tételes (1-1 általános, szerves, bioszerves/bioszervetlen)
Én fizikával jöttem, tahát alapjaim nincsenek, de közepes mennyiségű tanulással meglett az orvosi kémiám 3-ra. A vizsgán volt egy beugró teszt 60 kérdéssel, a felét kellett elérni, hogy mehess felelni. Ott húzol 4 tételt, ha mindeyikt tudod legalább 2re, akkor boldogan távozol, ha nem, akkor next time... Év közben van 2 demó, 25+5 vagy 20+10 tesztkérdés és képlet. a tesztkérdések között szoktak lenni számolások, de nem vészesen nehezek (ilyen pH-s, koncentrációs, elektrokémiás meg termokémiás cuccok voltak).
A bikémről még nem igazán tudok nyilatkozni, csak ebben a félévben kezdődött....
SOTE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!