Korábban (70-es,80-as,90-es évek) hogyan zajlottak az iskolai testnevelés órák?
Szerintem ez nagyon iskola- és tanárfüggő. Általánosban alsóban brutális tanárunk volt, nagyon sokat futottunk (ráadásul betonon, azóta is utálok futni, szerencsére nem a sportokat utáltam meg úgy általában). Kislabda dobás, szekrényugrás, kötélmászás, távolugrás, talajgyakorlatok, futás különféle távokon - és persze minden jegyre. Utáltam az egészet, és több évben csak a tesi miatt nem voltam kitűnő.
Az igaz, hogy edzettek voltunk, de nem lett volna több értelme olyasmit csinálni, amitől nem megutáljuk, hanem inkább megszeretjük a mozgást, és ki se bírjuk nélküle egész életünkben? Inkább ez hozott volna hosszú távú előnyt.
Aztán felsőben, mikor a fiúkat és a lányokat szétválasztották, női tanárt kaptunk, aki egy gombócra hízott lusta nő volt (bár legalább nem egy sárkány típus). Nála a fél osztály lógott (a kinti futókör olyan volt, hogy sok helyen el lehett bújni). De nem törődött vele. Ott meg ez volt a frusztráló.
Gimiben az összes tanárnak az volt a hozzáállása, hogy játsszunk, amit akarunk. Óra elején közösen eldöntöttük, hogy mit, néha még a tanár is beállt.
"Korábban (70-es,80-as,90-es évek) hogyan zajlottak az iskolai testnevelés órák?"
Hát, nem digitálisan, az biztos! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!