2,5-3 óra hossznyi előadás egy huzamban egyetemen mennyire normális? Nem orvosiról van szó
mármint szünet nélkül? Durva. És értelmetlen, mert úgysem tud az ember már a 60. perctől se koncentrálni rendesen.
90 percenként azért ajánlott szünetet tartani szerintem.
Nekünk (agár jellegű képzésen) a 3. évfolyamon jelentek meg a 2*90 perces előadások, és egyre több lett belőlük:( 5-öd évben mondjuk hetente 4 ilyen volt. Gyakorlatilag kibírhatatlanok:(( KÉPTELENSÉG egy témára ennyi időn keresztül odafigyelni, egyszerűen MEGÖL az unalom:(((
Sokszor csinálták úgy, hogy bár a tantervben egy tantárgy, és egy jegyet is kaptunk rá, a két részt két különböző tanár tartotta, különböző témákról és különböző feladatokkal. Úgy már ki lehetett bírni, de éppen hogy:S
Nekünk max. kétórás előadásaink vannak (szünet nélkül), de az első 60 perc után nem lehet már koncentrálni. Szerintem semmiértelme nincs ilyen hosszú előadásoknak..
(Jogi egyetem)
Szerintem semmi értelme.
Bár nálunk volt 4-5 órás előadás is (tömbösítették és összevonták az előadást és a gyakorlatot a félév első felében 5 órás előadás a másodikban 5 órás gyakorlat).
(közgáz jellegű képzés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!