Hogyan lehet plusz pontokat szerezni hogy felvegyenek az Állatorvosi Egyetemre?
Én most vagyok elsőéves, 413 pont volt a ponthatár. Kémiából és bioszból kell felvételizni, mindkettőből kell az emelt szintű érettségi. Ha ezen elérsz 45%-ot, akkor megkapod az 50 pluszpontot (tantárgyanként), ezen kívül segít még legalább egy nyelvvizsga, de persze minél több, annál jobb.
Nekem a kémiám egész jó lett, 90%, a biosz gyengébb, 81%. Duplázással számolva még így is bőven megvolt a pontom. Szóval amit most tehetsz, az az, hogy a kémiát és a bioszt nagyon, nagyon tanulod.
Ha mindkettőből elérsz minimum 80%-ot, akkor már egész jó vagy, feltéve, ha nem emelkedik sokat a ponthatár. Egy nyelvvizsgával még támogasd meg azért, az úgyis kell.
A szak egyébként tanulós, nem könnyű, de nagyon jó. Ha államilag finanszírozott képzésre kerülsz be, akkor nem kerül sokba. Van koli, ösztöndíj. Legrosszabb esetben diákhitel is van, ha valaki el is végzi a szakot annak befektetés.
Tényleg nem oszt vagy szoroz ebben az esetben semmilyen többletpont, mert két emelt szintű érettségi kötelező, és 45% alatti eredménnyel úgysincs esélyed bejutni, afölött meg már megkapod a maximálisan lehetséges többletpontokat.
Persze, ha még több év múlva lesz aktuális a felvételid, addig még változhat a rendszer. Én a nyelvvizsgát ajánlanám: jelenleg 2 középfokúval jársz jobban. 1 középfok azért is kellene, mert akkor ugye nem kell nyelvből is érettségizned, ami könnyebbség, másrészt a diplomához is kell az egy középfok, és ha ez már felvételinél megvan, az egyetem alatt már nem kötelező nyelvet tanulnod, szóval több időd marad más tárgyakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!