Melyik a jobb? BGE vagy BCE?
Erőfeszítés...
Képzeld el, teljesen mindegy. Nem az alapján fognak felvenni, hogy hol végeztél, hanem egyetem mellett miket tudtál még letenni az asztalra, milyen képességeid vannak, és mennyire vagy jó munkaerő. Esetleg még tesztet is fognak íratni veled.
Pl. ahová a GTK-sok nagy része megy dolgozni: adó, számviteli tanácsadó cégek: EY, PWC, Deloitte, KPMG, ezek mind multi cégek.
Lesz*rjk, hogy honnan van a diplomád, több mint 4 körös kiválasztási rendszer van, ahol nézik a logikai megoldókéségtől kezdve a szakmai szintedet, a nyelvtudásodat, azt hogy hogyan reagálsz helyzetekre, mindent.
Egyszóval tök mind1.
Tedd a BCE-t az első helyre, mert mindenki a BCE-re veri manapság, ha meg nem vesznek fel, akkor meg ott a BGE, ami ugyanolyan.
A BCE legfeljebb annyiból jobb, hogy:
1. belvárosban van az egyetem
2. egész fsza diákszervezetek vannak ott
Mondjuk a 2. pont a BGE-re is igaz szóval tényleg tök mind1.
Ha mondjuk fizetnem kellene a tanulmányaimért, nem fizetnék azért +100-150ezerrel többet, azért mert "Corvinus".
Én mivel tanultam mindkét helyen, minden szempontot biztosan nem írok le most sem, de ami nekem fontosabb, hogy a BCE-n alapvetően is hallgatóbarátibb az oktatói kar. A HVG diplomarangsor mivel meghatározott szempontok alapján veszi figyelembe, hogy hol vannak a legjobb oktatók így nem egészen mérvadó, de nekem pl. fontos volt, hogy az oktatók elismertek legyenek és biztosak abban amit egy szemináriumon elmondanak. A BGE pedig szintén erős gazdasági vonalat ad a végzetteknek, de mivel oly sok embert felvesznek akinek ilyen 280-350 közötti pontja van, már meglátszik, hogy a hallgatók más értelmi/érték szinten mozognak. Corvinuson a lányok pl, szívesen tanulnak könyvtárba járnak [ellentétben azzal, hogy r.bancoknak gondolják őket, vagy lustáknak] BGE-n pedig sokan nem is szeretnek bejárni engem ez nagyon demotivált (és főként ez). BCE-t pedig szeretik akik odajárnak.
A diploma értékéről nem akarok vitatkozni, a BGE is ér annyit. De a fent leírtak alapján BCE-t javaslom, BGE-hez képest feleannyi embert vesznek fel, igazából nem is csodálom ha az oktatók másképp állnak 600 turizmus szakos hallgatóhoz egy évfolyamon, vagy 100-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!