Egyetemen tárgyfelvétel, vizsgakurzus stb lent bövebben?
Figyelt kérdés
Szóval, első éves levelezős vagyok, és az első félévbe sajnos az egyik tantárgyat nem sikerült felvenni, de gondolom valahogy csak teljesíteni kell, és most itt a második félév, ilyenkor mit is kell csinálni? Fel kell venni rendesen a tárgyat? És ha igen akkor hogy? Mert a 2. félévre nem listázza ki a neptun, viszont vizsgakurzust rakott fel belőle, elég ha csak azt felveszem? Vagy mit kell ilyenkor csinálni valaki magyarázza már el :(2016. febr. 11. 09:40
1/4 anonim válasza:
Vizsgakurzust nem vehetsz fel általában, ha korábban még nem vetted fel rendes formában. Ha máshogy nincs meghirdetve, akkor valószínűleg így jártál (nem tudod, hogy nem sikerülhet felvenni egy tárgyat).
Egyébként melegen ajánlom a TVSZ elolvasását.
2/4 anonim válasza:
nem őszi féléves tárgy és csak ősszel tudod felvenni újra?
3/4 anonim válasza:
Szerintem úgy van,hogy amit most ősszel nem tudtál felvenni,azt jövő ősszel felveheted..azért nem listázza ki a Neptun,mert páros félévben meghírdetett tárgyakat csak páros félévben, pàratlan félévben meghírdetett tárgyakat csak páratlan félévben vehetsz fel.. kivétel, ha külön nem indul keresztféléves kurzus, illetve a vizsgakurzust csak akkor tudod felvenni ha sikeres volt a tárgyfelvétel csak jegyet nem tudtál szerezni,vagy ha egyes lett...ebben nem vagyok biztos, de számodra lényegtelen mert te nem tudnád most felvenni a vizsgakurzust..
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is gondoltam erre, hogy majd csak ősszel lehet ha indul egy újabb "évfolyam", de nem voltam biztos benne hogy lehetséges e egyáltalán hogy akkor vegyem fel, mert mindenki azt mondogatta hogy hát akkor majd következő félévbe :D
2016. febr. 11. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!