Ha ELTE-BTK koreai szakra szeretnék menni, de közgazdasági szakközépiskolába járok, akkor mit célszerű felvenni minornak?
Figyelt kérdés
Nem akarom, hogy 4 év közg. tanulás vesszen kárba, viszont nem vagyok reál beállítottságú, ezért nem próbálkozhatok természettudománnyal, stb. Ráadásul a koreai szak nagyon érdekel, de kínait és japánt nem mernék felvenni minornak. Még az angol rokonnyelvei jöhetnek szóba (mert a sulimban nem oktatnak második idegennyelvet).
Esetleg valaki tudna ajánlani valami jobb megoldást?
2016. febr. 6. 16:13
1/2 anonim válasza:
Ha bölcsész leszel, akkor a közgázt bizony elfelejtheted (hacsak nem csinálsz egy közgáz másoddiplomát).
Vegyél fel másik nyelvet, pl. angolt, esetleg magyart.
2/2 anonim válasza:
Én műszaki szakközépbe jártam, én is csak angolt tanultam, és így mentem japán szakra. Én mondjuk semmit nem akartam a hardver-elektronikai "előképzettségemmel" (muhaha, hülye voltam a javából), de ha nyelvet akarsz tanulni, akkor nyelvet fogsz, közöd nem lesz a közgázhoz. Ha nagyon-nagyon penge vagy, akkor tanulhatsz egyszerre koreai és közgáz szakon, de ahhoz nem csak zseninek, de gazdagnak is kell lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!