Átvert a tanár az OKTV -ben, segítség?
Előre bocsánatot szeretnék kérni, hogy ily hosszan írom, csak kiszeretnék térni minden részletre, hogy maximálisan összeálljon a kép.
Gimnáziumban tanulok, és indultam (12. -edikes vagyok) egy OKTV -n. Ketten írtuk azt az OKTV -t a suliban. Aztán december elején a tanár azt mondja nekem, hogy a 200 ból 86 pontom lett, (már akkor csodálkoztam, hogy hogyan, hiszen 5 feladatból 4 -et megcsináltam, méghozzá a 2. legkevesebb pontút nem tudtam 100% osan megcsinálni, de annak is a felét megcsináltam) ezt sajnos nem lehet tovább küldeni. Mondom rendben, és megkérdeztem, megnézhetem -e. Ő azt mondta, természetesen. Csak ezután elfelejtődött nálam a dolog. Azért, mert még egyáltalán nem gyanakodtam. Néhány óra múlva oda jön hozzám a tanár, és mondja nekem, hogy talált nálam még 30 (!) pontot. Hát kérdezem azt hogyan. És akkor elkezdett ott hablatyolni hogy felhívott valakit... (róla azt kell tudni, hogy olyan bunkó, hogy kész csoda, hogy egyáltalán ő jött oda hozzám...) ...és akkor most úgy van, hogy elfogadható, de rossz megoldást adtam meg, ízé, meg úgy, szóval: +30 pont, örüljél, tovább küldhető. Mondom remek, de azért megnézhetem majd? Azt mondta természetesen. Ismétlem, itt még nem sejtettem semmit, ezért is felejtődött el a dolog nálam.
Aztán néhány hét múlva megkaptam, hogy 173 ponttól lehetett tovább küldeni, nekem meg ugye 126 van. (Így visszagondolva, ez is gyanús, mert a papíron nekem 126 van írva, de 86 + 30 az nem 126...) És ezután már ténylegesen odamentem hozzá, mondom, megszeretném most már tényleg nézni. Ő azt mondta, oda adta a másik srácnak, aki írt, keressem nála. (Megjegyzés: később az osztályfőnök azt mondta, ő nem adhatja ki a dolgozatot a kezéből... ő kiadta.) szóval oda mentem a másik sráchoz, aki meglepően bunkó és távolságtartó volt velem. Kérdeztem tőle, hogy megkapta -e az én oktv -met. Mondta nem. Kérdeztem tőle, az ő saját oktv - jét megkapta -e??? Erre ő ezt mondta, idézem:
Nem. Lehet hogy oda adta a (...) tanár, de nem néztem.
Mondom neki, ez most fontos nekem. Rákérdeztem megint: Láttad a kijavított oktv - ed valaha is? Ő azt mondta: "Nem hiszem. Magát a dolgozatot nem hiszem hogy mutatta volna az szerintem egyből tovább lett küldve"
De a tanár váltig állítja, hogy ő ODAADTA neki. Az övét, és az ENYÉMET is.
Érdekes, ugye?
Édesanyám tegnap ment osztályfőnökire, találkozott is vele, vele is ugyanolyan bunkó volt, és ugyanezt mondta megint.
Aztán beszélt az osztályfőnökkel, aki azt mondta ma fog velem beszélni, meg hogy nem lehet már az OKTV -vel mit kezdeni.
Én megértem, hogy nem, de akkor legalább legyen felelősségvonás. Tudom, hogy ebben az országban ez annyira nem jellemző, de hát mégis, na.
Ti szerintetek mit kéne csinálnom? Menjek el a végletekig? Vigyem fegyelmi eljárás elé (sulinkban van ilyen), vagy rendőrség? Nem tudom melyiknek van létjogosultsága az ilyen esetekben.
A tanár nem tanít nekem már semmit, leadtam a fakját, nem bírtam. Olyan lekezelő és bunkó az emberekkel, hogy az hihetetlen.
Előre köszönöm a segítséget, és még egyszer bocsánat a hosszú levélért.
Rendőrség? Nem hiszem hiszem, hogy kerékbe kellene törni.
Ezt így el kellene mondani az igazgatónak, és nagyon hamar a végére lehet járni. Ha kiderül, hogy elkeverte a dolgokat, valószínűleg fegyelmi nélkül is lesz következménye, még ha nem is hiszed el.
A rendőrség tényleg butaság volt, csak egyszerűen nem tudtam hogy ilyenkor mi az eljárás.
Igen, jogom van megtekinteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!