Melyik azok a főiskolai/egyetemi szakok, amelyek ''megeszik'' a hallgató életét?
Orvosi, jogász, matek szak. Ezek mindenhol nehezek, időigényesek.
A mérnöki szakok se könnyűek, de ott vannak himihumi egyetemek, amiket nagyon könnyű elvégezni.
Én jogra járok, sok időmet elveszi még iskolán kívül, nekem munka vagy másik szak nem férne már bele. De ismerek embereket a szakon, akik dolgoznak mellette, sőt olyat is, aki másik szakot is csinál (de ez ritka). Az orvosi szerintem is durva, bár van egy barátnőm, aki mellette megcsinált egy közgáz szakot levelezőn...
Szóval emberfüggő is, ki mennyit bír.
Abszolút emberfüggő. Van, aki egy mások által "könnyűnek" titulált szakot is nagy küzdelmek és rengeteg energia árán tud elvégezni, és van, akinek egy nehezebbnek mondott szak is viszonylag könnyen megy.
Arról nem is beszélve, hogy kinek mik az igényei. Van, akinek tökéletesen elég az, ha heti 1-2 alkalommal össze tud ülni a barátaival egy sörözésre, meg havonta egyszer el tud menni egy koncertre/buliba, de valakinek heti 2-3 party alatt nem is élet az élet.
Orvosit végeztem, de egyáltalán nem érzem azt, hogy "megette" az életem. Nyilván néha le kellett mondanom erről-arról, de úgy gondolom, hogy amire szerettem volna időt szakítani, arra sikerült az egyetem mellett is. Egyáltalán nem éltem meg negatívan, és őszintén szólva nem érzem azt, hogy bármiből is kimaradtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!