Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik azok a főiskolai/egyete...

Melyik azok a főiskolai/egyetemi szakok, amelyek ''megeszik'' a hallgató életét?

Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem, hogy mik azok a szakok, amik mellett a hallgatónak szinte alig van ideje bármi másra.

2016. febr. 1. 23:37
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Hát kb minden amit olyan helyen tanul az ember ahol komolyan veszik az oktatást. Vannak olyan sulik ahol mindegy mit tanulsz csak egy gyenge szar, szóval szerintem ez suli függő.
2016. febr. 1. 23:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Orvosi, jogász, matek szak. Ezek mindenhol nehezek, időigényesek.

A mérnöki szakok se könnyűek, de ott vannak himihumi egyetemek, amiket nagyon könnyű elvégezni.

2016. febr. 1. 23:43
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Első körben az orvosit és a mérnöki szakokat mondanám. Biztos más szak is van, nem ismerem mindet, viszont az ismeretségi körömből ők szoktak a leghangosabban szentségelni a szabadidő hiánya miatt. De ahogy az első válaszoló is írja, eléggé függ a felsőoktatási intézménytől is.
2016. febr. 1. 23:45
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
mentek a zöldek köszönöm! :)
2016. febr. 2. 00:34
 5/11 anonim ***** válasza:
16%
engem is érdekelt ez a válasz.
2016. febr. 2. 00:35
 6/11 anonim ***** válasza:
16%
Orvosi egészen biztos. A többi intézményfüggő.
2016. febr. 2. 01:06
 7/11 anonim ***** válasza:
87%
Én matek szakra járok, de valóban ez intézmény- és egyénfüggő. Nehéz nagyon nagyon ez a szak is, de bőven van idejük a hallgatóknak. Szerintem egy olyan szak, ahol sok a száraz tanulnivaló pl jog vagy orvosi, sokkal több időt elvesz egy hallgató életéből.
2016. febr. 2. 09:01
 8/11 anonim ***** válasza:
87%

Én jogra járok, sok időmet elveszi még iskolán kívül, nekem munka vagy másik szak nem férne már bele. De ismerek embereket a szakon, akik dolgoznak mellette, sőt olyat is, aki másik szakot is csinál (de ez ritka). Az orvosi szerintem is durva, bár van egy barátnőm, aki mellette megcsinált egy közgáz szakot levelezőn...

Szóval emberfüggő is, ki mennyit bír.

2016. febr. 2. 10:10
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút emberfüggő. Van, aki egy mások által "könnyűnek" titulált szakot is nagy küzdelmek és rengeteg energia árán tud elvégezni, és van, akinek egy nehezebbnek mondott szak is viszonylag könnyen megy.

Arról nem is beszélve, hogy kinek mik az igényei. Van, akinek tökéletesen elég az, ha heti 1-2 alkalommal össze tud ülni a barátaival egy sörözésre, meg havonta egyszer el tud menni egy koncertre/buliba, de valakinek heti 2-3 party alatt nem is élet az élet.

Orvosit végeztem, de egyáltalán nem érzem azt, hogy "megette" az életem. Nyilván néha le kellett mondanom erről-arról, de úgy gondolom, hogy amire szerettem volna időt szakítani, arra sikerült az egyetem mellett is. Egyáltalán nem éltem meg negatívan, és őszintén szólva nem érzem azt, hogy bármiből is kimaradtam volna.

2016. febr. 2. 11:27
 10/11 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem emberfüggő. Ismerek olyan mérnököt, aki végig dolgozott a suli melett, meg olyat is, aki direkt úgy vette fel az óráit, hogy véletlenül se tudjon dolgozni mellette, mert neki "szüksége van időre két óra között". Tehát ha valaki akar dolgozni, szerintem megoldja, persze nem fog százezreket keresni, de zsebpénznek jó.
2016. febr. 2. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!