Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 15 évesen ott lehet valahogy...

15 évesen ott lehet valahogy hagyni az iskolát? 15/f

Figyelt kérdés
Tudom, hogy mindenki 16 éves koráig tankötelezett, de nincs rá valamilyen mód, hogy LEGÁLISAN ott tudjam hagyni? Nem azért szeretném ott hagyni, mert nem megy a tanulás, hanem mert teljesen fölöslegesnek tartom.. Nem járok rossz iskolába, sőt állítólag ez a megye egyik legjobb iskolája[Szakközépbe járok, Informatika, Rendszergazda szakra]. Itthon semmit sem foglalkoztam egész tanévben az iskolával, nem tanultam, stb., és a félévim átlaga 3,6 lett, semmiből sem buktam. Valahogy nem érzem magam az osztályomba valónak, de korombeliekkel sosem jöttem ki egyáltalán, mindig csak idősebbekkel tudtam normálisan barátkozni, és beszélgetni közös témával, stb.. Már elnézést, de néha úgy érzem, hogy az osztályomban hü*lyék közt vagyok a viselkedésük, és az értelmetlen felfogásuk miatt, stb.. Persze vannak, akik normálisak, és értelmesek, de szerintem mindenki tudja, hogy milyen a legtöbb "korombeli".. A szakmai tantárgyakat, és a matekot, a fizikát, illetve a kémiát szeretem, és hasznosnak találom, ezek jól is mennek tanulás nélkül, és érdekel is a legtöbb része, viszont a többi tantárgyat fölöslegesnek tartom, pl.: Irodalom, vagy Történelem. Értem én, hogy kell ezekből is valamennyire művelődni, de szerintem nem kellene ennyire erőltetni, és ennyi sok fölösleges dolgot megtaníttatni belőlük. Valószínűleg mindenki tudja, hogy itt miről beszélek.. Többek között az is zavar, hogy eléggé lefáraszt, minden nap 8 órám van, kivéve Pénteken, akkor csak 7, és be járós vagyok, de mind ez nem is jelentene nagy problémát, ha nem lenne ilyen a legtöbb korombeli.. Még sorolhatnék 1-2 indokot, de nem írom le most.. Egyszerűen úgy érzem, hogy az iskola nem nekem való. Tudom, hogy vannak dolgozó emberek, akiknek sokkal több időt kell munkahelyükön töltenijük, de mint írtam, nekem nem ez a legnagyobb problémám.. Sokkal szívesebben csinálnám azt, mint ezt. Persze, hogyha lehetne, szívesen le érettségiznék, ha nem kellene hozzá járni 4 évet, és csak annyi lenne, hogy felkészülök rá itthon, és utána érettségiztetnének ugyan úgy, ahogy másokat. De tudomásom szerint így nem lehetséges.. Kollégiumba nem akarok be íratkozni, illetve más iskolába sem át menni, akkor sem lenne jobb, sőt még talán rosszabb is.. Kérem, ha lehet, mellőzzük az olyan válaszokat, hogy ha ott hagyom, akkor egy kukás, vagy utcaseprő, vagy csöves lennék, mert egyáltalán nem így lenne. Szerintem rengeteg módja van a LEGÁLIS pénzszerzésnek, és nem csak a végzettségeken múlik, hanem a képességeken.. Ha egy kicsit érdekesen fogalmaztam, akkor elnézést, de ma már egy kicsit fáradt vagyok.. A válaszokat előre is köszönöm!

2016. jan. 31. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs erre mód, legalább a 16-ot be kell töltened.

De amúgy ne álmodozz. 16 évesen képzettség nélkül NEM fogsz olyan munkát találni, amiből meg is tudsz élni.

Szenvedd végig ezt a pár évet, érettségizz le, szerezd meg a szakmát. 18-20 évesen már munkába is állhatsz. Ezek nélkül nagyon megnehezíted a saját dolgod, és meg fogod bánni.

2016. jan. 31. 22:03
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

Pont az ilyen "jaj de különleges vagyok" típusú embereknek nem árt, ha egy kicsit megtanulják, hogy a kötelességeik vannak, és megtanulják elvégezni is azt.

Jöhetsz azzal, hogy iskola nélkül is lehet érvényesülni, de a leírásod alapján valószínűtlen, hogy Te az a fajta lennél, aki tudna így, végzettség nélkül érvényesülni, hiszen még a kitartásról sem tettél tanúbizonyságot. Ha még egyetem miatt nyavalyognál, az egy dolog, de a középiskola?

És jól tudod, azon tanév végéig, amikor betöltöd a 16-ot, tanköteles vagy.

2016. jan. 31. 22:06
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Ne türelmetlenkedj és ne akard otthagyni az iskolát. Ha bejáró vagy, érthető, ha fáradt vagy vagy fáradtnak érzed magad, de sokan mások is így vannak (voltak) ezzel. Majd túlleszel rajta. Tudomásul kell venni, hogy legalább 18 éves korig meg kell tanulni mindent, amit lehet az iskolában, mert különben nagyon tájékozatlan és tudatlan marad az ember és rengeteg dologra nem lesz rálátása. A pénzszerzés nem az egyetlen célja az emberi életnek, de ha képzettség és ismeretek hiányában csak erre szűkül az ember érdeklődése, akkor sivár élete lesz.
2016. jan. 31. 22:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Arra, hogy az iskolát legálisan otthagyd nincs mód.

Viszont lehetsz magántanuló, ez talán jó lenne neked.

Velem is elég gyakran előfordul, hogy nem tudok kijönni a korombeliekkel, ennek intelligenciai okai vannak, illetve hiperaktív és vagyok. Az intelligenciateszt szerint (nem ilyen internetes katyvasz, hanem a 'tanulási nehézségeim' vizsgálata során derült ki) sokkal fejlettebb a világról alkotott képem, mint a korombelieknek.

Jelenleg az ország egyik legjobb gimnáziumába járok, itt nagyjából jól kijövök a legtöbb emberrel, tudom, hogy nem akarsz más iskolába iratkozni, de talán jobb lenne számodra egy szakközépnél erősebb iskola (a jegyeidre kellene rátornászni hozzá).

Mindenképp azt ajánlom, hogy, ha másképp nem, magántanulóként menj tovább.

Nehéz egyetem nélkül elhelyezkedni és ez egyre csak nehezebb lesz, tudom, édesanyámnak nincs diplomája és BUDAPESTEN hónapokig keresett munkát, de olyan alacsony fizetésért tudott volna csak dolgozni, amiből nem tudunk ketten megélni. 2 felsőfokú és középfokú nyelvvizsgája van. Korábban volt egy jó munkája, mert szerencséje volt (nettó 400-600 ezer), és jó az ismeretsége, de azt fel kellett adnia.

Nagyon nehéz diploma nélkül és még nehezebb érettségi/szakma nélkül.

15/F

2016. jan. 31. 22:16
 5/6 anonim válasza:
Szerintem is menj magántanulónak, és akkor otthonról tudsz tanulni, nem kell bejárni az iskolába és ugyanúgy le tudsz majd érettségizni.
2016. febr. 1. 10:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. febr. 1. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!