15 évesen ott lehet valahogy hagyni az iskolát? 15/f
Nincs erre mód, legalább a 16-ot be kell töltened.
De amúgy ne álmodozz. 16 évesen képzettség nélkül NEM fogsz olyan munkát találni, amiből meg is tudsz élni.
Szenvedd végig ezt a pár évet, érettségizz le, szerezd meg a szakmát. 18-20 évesen már munkába is állhatsz. Ezek nélkül nagyon megnehezíted a saját dolgod, és meg fogod bánni.
Pont az ilyen "jaj de különleges vagyok" típusú embereknek nem árt, ha egy kicsit megtanulják, hogy a kötelességeik vannak, és megtanulják elvégezni is azt.
Jöhetsz azzal, hogy iskola nélkül is lehet érvényesülni, de a leírásod alapján valószínűtlen, hogy Te az a fajta lennél, aki tudna így, végzettség nélkül érvényesülni, hiszen még a kitartásról sem tettél tanúbizonyságot. Ha még egyetem miatt nyavalyognál, az egy dolog, de a középiskola?
És jól tudod, azon tanév végéig, amikor betöltöd a 16-ot, tanköteles vagy.
Arra, hogy az iskolát legálisan otthagyd nincs mód.
Viszont lehetsz magántanuló, ez talán jó lenne neked.
Velem is elég gyakran előfordul, hogy nem tudok kijönni a korombeliekkel, ennek intelligenciai okai vannak, illetve hiperaktív és vagyok. Az intelligenciateszt szerint (nem ilyen internetes katyvasz, hanem a 'tanulási nehézségeim' vizsgálata során derült ki) sokkal fejlettebb a világról alkotott képem, mint a korombelieknek.
Jelenleg az ország egyik legjobb gimnáziumába járok, itt nagyjából jól kijövök a legtöbb emberrel, tudom, hogy nem akarsz más iskolába iratkozni, de talán jobb lenne számodra egy szakközépnél erősebb iskola (a jegyeidre kellene rátornászni hozzá).
Mindenképp azt ajánlom, hogy, ha másképp nem, magántanulóként menj tovább.
Nehéz egyetem nélkül elhelyezkedni és ez egyre csak nehezebb lesz, tudom, édesanyámnak nincs diplomája és BUDAPESTEN hónapokig keresett munkát, de olyan alacsony fizetésért tudott volna csak dolgozni, amiből nem tudunk ketten megélni. 2 felsőfokú és középfokú nyelvvizsgája van. Korábban volt egy jó munkája, mert szerencséje volt (nettó 400-600 ezer), és jó az ismeretsége, de azt fel kellett adnia.
Nagyon nehéz diploma nélkül és még nehezebb érettségi/szakma nélkül.
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!