Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A szóbeli érettségi tételt...

A szóbeli érettségi tételt kérdezhetik írásbelin is?

Figyelt kérdés

Amit most dolgozunk ki azok kiderült hogy szóbeli tételek...tehát szóban kell mesélnem nekik róla...na de akkor mit fognak kérdezni írásbelin?? Én totál abban a hitben voltam hogy a szóbelis tételek témájából lesz össze rakva az írásbeli feladatsor..vagy így van? Mondjuk vegyük példának.. Radnóti, Petőfi, Arany, Madách..ezek szóbeli tételek, na de ezeket kérdezhetik írásbelin nem?

Vagy ezen kívül másból is kérdezhetnek írásbelin? Bocsi de nem értem..:D

2016. jan. 31. 09:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Keress rá, hogy néz ki egy írásbeli feladatsor.
2016. jan. 31. 09:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Gyanítom ez magyar középszintű érettségi. Igen, írd be a keresőbe, hogy "magyar középszintű érettségi feladatsor", és oldd meg őket. Jelenleg ez úgy néz ki, hogy van egy szövegértési feladatsor; egy szöveg és több feladat, amiben vannak nyelvtani kérdések is pár, de főként józan paraszti ésszel megoldható szövegértés. Illetve a második részében írnod kell egy választott esszét, legalább 4 oldalnyi terjedelemben. Több témából választhatsz, például megadott vers vagy novella elemzése, egy kérdés kifejtése, stb. Erre nem lehet készülni, a lényeg, hogy bármiről tudj írni 4 oldalt. Fontos még az esszé szerkezete, tagolása, a helyesírás, ezekre minimálisan lehet készülni azért. Az általad írt költők-íróktól is lehet akár idézet, amit mondjuk elemezni lehet, de nem fogják kérdezni, hogy mikor élt Babits vagy ilyesmi így konkrétan. Maximum egy versét elemzésre adják, és neked jól jön, ha tudod mikor élt, így mondjuk akár a történelmi hátteret is beleszőheted az esszébe. :)

Szerintem a magyar érettségire csak sok olvasással lehet készülni, esetleg, mint említettem, a történelem ismerete sokszor jól jöhet "töltőanyagnak". Amiket most kidolgozol, az majd a szóbelin fog jól jönni. Sok sikert!

2016. jan. 31. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!