Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Állami minimum ponthatár alá...

Állami minimum ponthatár alá nem mennek, inkább el sem indul az adott szak?

Figyelt kérdés
Gazdálkodási és menedzsment szakra az állami minimum 448. Nekem egyenlőre ha megfeszülök sem lesz ennyi pontom. Ettől függetlenűl megjelölöm hátha segít vmi csoda csak érdekelne hogy azért 1-2% esély van-e arra a csodára?! :)
2016. jan. 30. 08:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ezt hogy érted előző válaszoló? Az összes intézményben együttvéve, akik indítják a szakot, meg kell lenni az állami 10% -nak, vagy külön intézményenként? Mert nem tudom, szerintem csak azok érik el akik a Corvinusra vagy BME-re jelentkeztek, mert ők általában jól teljesítenek, akik ezekre az egyetemekre jelentkeznek, de a vidéki egyetemeknek nagy bajt okozna, ha intézményenként kell elérni ezt a ponthatárt, mert akkor nem indul a csak Budapesten ilyen szak.
2016. jan. 31. 08:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Ez a legalább 10% adott szakra felvettek összességét jelenti. Nyilván ezeknek nagy részre BCE-s vagy BME-s lesz, a vidéki egyetemek jóformán csak az önköltséges hallgatókat tudnak majd felvenni.
2016. jan. 31. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!