Dékáni méltányossági kérelem elbírálása mennyire szubjektív, mi alapján határoznak?
Szégyen, nem szégyen, sajnos igénybe kell vennem ezt a kérelmet, ugyanis 3-szor vettem fel egy kurzust, sikertelenül teljesítettem az utolsó lehetőségem is. Végző hallgató vagyok, a tavaszi félévben szerettem volna végezni.
Szégyenlem, hogy így alakult, és félek, hogy kicsapnak.
Igénybe veszem a méltányossági kérelmet. Milyen esélyeim lehetnek?
Teljesen szubjektív, ezért méltányossági.
Szerintem neked jó esélyeid vannak, ha utolsó előtti félévben vagy.
"Biztosan megkapod!"
Megkérdezhetem honnan vagy ebben ennyire biztos? Ha fogalmad sincs róla, akkor szerintem ne hitegesd a kérdezőt. Az ilyen kérelmeket meg is kell indokolni. Nem vagyok meggyőződve, hogy a véletlenül megbuktam meg a nehéz volt az anyag vitathatatlan indok.
Vizsgás tárgy? Beleírhatod, hogy nem tudtál élni a 6 vizsga lehetőségével, és csak 4-et tudtál kihasználni, és ezért is szeretnéd a méltányosságot. Add be veszteni valód nincs.
Ezt még nem merítetted ki:
Nftv. 59. § (4) A felsőoktatási intézmény egyoldalú nyilatkozattal megszünteti annak a hallgatónak a hallgatói jogviszonyát, akinek az azonos tanegységből tett sikertelen javító, és ismétlő javító vizsgáinak összesített száma eléri az ötöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!