Iskolában bibliát tanítanak nekünk de engem ez az egész nem érdekel mit tegyek?
De ki akarja rád erőltetni? Azt mondja a tanár, hogy ez van leírva, ebben kell hinni?
Nézd meg, mikor írtad ki a kérdést, és azóta nem tudtad leírni, hogy akkor most milyen tantárgyon belül foglalkoztok a Bibliával.
A háború itt benned van. Neked nem az a bajod, hogy nem hiszel a kereszténységben, hanem hogy utálod. Ha nem így lenne, nyugodtan elolvasnád, aztán csak annyit mondanál: "hát, ez elég meredek". Ehelyett szinte rettegsz a Bibliától, mintha az megfertőzhetne téged, és a végén Te is kereszténnyé változnál.
Miért kéri a tanár, hogy olvass bele, és ismerj meg néhány szereplőt? Mert akkor fogod majd Petőfit igazán megérteni:
"Pusztában bujdosunk, mint hajdan
Népével Mózes bujdosott,
S követte, melyet isten külde
Vezérül, a lángoszlopot.
Ujabb időkben isten ilyen
Lángoszlopoknak rendelé
A költőket, hogy ők vezessék
A népet Kánaán felé."
És akkor jöjjön egy személyes történet. Én sem vagyok keresztény, sőt, talán ateistának is mondhatnak. Ennek ellenére sosem jelentett gondot egy katolikus egyetemre járni, elvégezni vallásos témájú tárgyakat, mint Bibliaismeret stb. Sőt, később még kiegészítésképp elvégeztem a filozófiát vallásfilozófia szakiránnyal, ahol a legtöbb tanárom végzettsége szerint teológus volt. És soha nem jelentett gondot, ki miben hisz.
És melegen ajánlom, hogy tanulj egy kis nyitottságot, mert sokkal könnyebb úgy az élet.
Ebben igazad lehet hogy utálom és rettegek a bibliától.
https://www.youtube.com/channel/UC5vv9DmthG6uDt2_SLLmHEg/vid..
Miután ezt végignéztem meg még msá hasonló videót úgy döntöttem nekem erre nincs szükségem.Higgyenek a gyengék akiknek ez az utolsó reményük akik nem akarnak tenni a dolgokért csak imádkozni értük.
Itt higgadtan elmondja a véleményét egy srác elég részletesen és értelmesen. Lehet hogy te kibírtad de akkor valószínű téged érdekelt is a téma.Engem nem.Minden ember más.Mondhattok akármit ugyanúgy fokok hozzáállni ahogy már írtam.Elviselem kibírom nincs más lehetőségem nincs kiskapu.Ezt akartam tudni.Csak nem értem miért kell ilyet tanítani egy nem vallásos iskolában.Van annyi minden más miért pont ezt?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!