Iskolában bibliát tanítanak nekünk de engem ez az egész
nem érdekel mit tegyek?
A Biblia irodalmi szempontból is fontos mű, nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy ismerd, mert illik. Az alapműveltség része, és sok helyen kötelező olvasmány.
Gondolom, van még pár tantárgy, ami nem érdekel. Azokat is csak túléled valahogy.
2016. jan. 25. 16:47
Van neked olyanod, amit sérteni lehet? Nem hiszem.
Amúgy pedig nem hiszem azt sem, hogy minden tantárgy minden anyaga érdekel, csak pont ez az egy nem. Szerintem a Korán, a Biblia, és egyéb vallások alap irodalma alapműveltség része. Főleg, hogy ennyire nagy indulatot vált ki belőled, pláne beszélni kell róla!
2016. jan. 25. 16:47
Ha az irodalom keretében tanítják, akkor nem hivatkozhatsz semmire, hiszen a tananyag része.
Ha hittan van, akkor valószínűleg vallásos iskoláról van szó, amelynek a pedagógiai programját elfogadtad beiratkozáskor. Ekkor sem hivatkozhatsz a vallási nézeteidre.
2016. jan. 25. 16:49
4/17 A kérdező kommentje:
Oké hogy van sok minden ami nem érdekel de azok legalább igazak pl az atomok vagy kémiaból fizikából akármi.De azért az már túlzád hogy egy egész anyagrészt szánnak egy mesekönyvre amit el is hisznek (nem érdekel ki miben hisz csak engem hagyjon ki belőle) és rám akarják erőltetni h kötelezően tanuld meg ezt meg azt mert ez így volt és fontos.Nem az a gond hogy nem érdekel hanem az hogy teljesen elle vagyok ennek.Szóval a vallását senki ne akarja rám erőltetni.Érdejes akkor az aztizmusról vagy más vallásról miért nem tanulunk?Pl sátánizmust miért nem vesszük?Az is olyan dolog amit tök sokan félre értenek. De ez csak példa.
5/17 A kérdező kommentje:
Nem olyan iskola.Akkor úgy látszik nincs kiskapu, de ha hittan órákat akarnának tartani az esetben tudnék valamit tenni?
Hittanórákat csak úgy nem tarthatnának.
Meseköny. Mert Don Quijote, a Kincskereső Kisködmön vagy a Tüskevár a valóság? Ott miért nem zavar?
Nem leszel boldog ember, ha ennyire intoleráns vagy. A sátánizmusról meg azért nem tanulsz, mert nem hatott az európai irodalomra és egyéb művészetekre. Azt meg nem tudom, mi az az 'aztimizmus'.
2016. jan. 25. 17:03
Talán mert Európa nagy része katolikus és nem sátánista. Azért. Ahogy nem hatott a művészetekre, irodalomra, zenére sem úgy. De te tudod. Lehet buta, szíved joga műveletlennek maradni.
2016. jan. 25. 17:07
Ugye nem ünnepelted a karácsonyt sem?
2016. jan. 25. 17:08
Ja, most látom, hogy 'aztizmus'...
2016. jan. 25. 17:10
10/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat ateizmust akartam írni.Karácsonyt sem nagyon.Családi összejövetel kaja az van de fa meg ilyen nagy ajándékozások nincsenek.Az hogy buta az túlzás, nem tudom miért lesz valaki azért buta mert nem követi vakon a népséget és nem jár misékre nem hiszek ilyen dolgokba.Tőlem lehet Európa nagy része hívő, nekem akkor is lesz saját véleményem erről.Tudtam hogy ez fog menni :/ jön a nagy háború a hívők/ nem hívők között.Én csak annyit akartam megtudni nem lehetne-e ezt valahogy kiküszöbölni.De elfajult a dolog.Kisködmön vagy a Tüskevár azért teljesen más.Egy ifjúsági regény és egy "szent könyv" között van különbség.Engem irritál amikor rám akarják erőltetni a vallásukat.Senki ne mondja meg nekem hogy miben higgyek.
Kapcsolódó kérdések: