Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti mit csináltok a helyemben?

Ti mit csináltok a helyemben?

Figyelt kérdés

Jelenleg közgazdásznak tanulok (mesterképzésen), és van egy gyakornoki munkám, ahol addig alkalmaznak biztosan, amíg aktív nappali hallgatói jogviszonyom van. Elég komplikált a dolog:

Következő félévben végzek az egyetemmel, és úgy gondoltam, hogy igazából jöl érzem magam a gyakornoki helyemen, és szerezhetnék még 1-2 félév tapasztalatot, és akkor arra is nagyobb az esély, hogy felvesznek teljes állásba, vagy más munkáltatónál is nagyobb az esélyem, ha több a tapasztalatom, mint a többi "pályakezdőnek".

Viszont az a baj, hogy elfogynak az állami féléveim, és kellene egy olcsó biztonsági szak, meg lehet hogy akkor koliba se vesznek fel, meg szoctámot se kapok már fizetősön, és így anyagilag nem nagyon éri meg. :( Most azért megélek, mert mondjuk keresek gyakornokként nettó 100-110 ezer forintot + kapok 12 szoctámot, és csak a kolit kell (9ezer forint/ fő) fizetnem "magamon" kívül.

De ha elfogynak a féléveim, és fizetősre raknak akkor mondjuk marad 100 ezer forint egy hónapban, az albérlet (mert akkor nem biztos hogy adnak kolit) legalább egy 30-as egy hónapban, a legolcsóbb szak is a jogviszony céljából 25 ezer mínusz/ hó, így maradna valami 45 ezer forintom/hó. :( De lehet hogy tudnék koliban maradni, csak ez kérdéses. Mondjuk van tartalékban 3,5 Millió forintom, szóval szerencsére lenne mihez nyúlni, ha nem jönnék ki egy hónapban.

Ti bevállalnátok a "kamuszakot" a jogviszony miatt? Ha már felvesznek, lehet hogy be is járok és egyszer el is végzem. Persze nem akarok végig gyakornok maradni, ha felvesznek valahova teljes idősbe, akkor áttehetem levelezőre.

2016. jan. 24. 22:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, azért akarsz elvégezni egy "kamu szakot", hogy gyakornok maradhass? Szerintem ez hülye ötlet.

Mesterdiplomával nyugodtan kereshetsz állást, valószínűleg többet keresnél, mint most gyakornokként. Nem hogy örülnél, hogy végre végzel a sulival, és építheted a karrieredet, meg többet kereshetsz...

2016. jan. 25. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!